Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

1 cenaze 15 vaka: Taziyeye giden 15 kişi koronavirüse yakalandı

1 cenaze 15 vaka: Taziyeye giden 15 kişi koronavirüse yakalandı
0
43

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
1%2Dcenaze%2D15%2Dvaka%2DTaziyeye%2Dgiden%2D15%2Dkisi%2Dkoronaviruse%2Dyakalandi%2D234317%2Ejpg

Yeni Şafak'tan Aybike Eroğlu'nun haberine nazaran, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşanan olay, koronavirüsle uğraşta toplumsal izolasyonun kıymetini bir sefer daha ortaya koydu.

İzmir'de yaşayan kanser hastası Melahat Kılıç hayatını kaybettikten sonra defnedilmek üzere memleketi Kızıltepe'ye bağlı Eymirli Köyü'ne getirildi. Yaklaşık 2 bin nüfuslu köyde, cenaze için taziyeye giden 15 bireye virüs bulaştı. Olayın akabinde Eymirli Köyü karantinaya alındı.

Eymirli Köyü Muhtarı Feyat Sincaroğlu, "İzmir’de yaşayan amcamızın oğlunun eşi Melahat Kılıç 8 ay evvel kansere yakalanmıştı. Kemoterapi gören Melahat Hanım vefat etti. Ailesi cenazeyi defnetmek için köye getirdi. Cenazede bir ortaya gelindi. Taziye çadırları yasak olduğu için aile içerisinde meskene başsağlığına gidildi. Etraf vilayetlerden yalnızca telefon açıldı. Kimden kaynaklandığını bilmiyoruz” dedi.

Muhtar da virüsü kaptı

Cenaze sahiplerinin akrabası olan Sincaroğlu da koronavirüse yakalananlar ortasında yer aldı. Hadiselerin gribe benzediği için ciddiye alınmadığını belirten Sincaroğlu, şunları anlattı:

"1 haftayı konutta geçirdim. Durumu ciddiye almadım. Ağrı birinci evvel belimden başladı. Daha sonra tat alamamaya başladım. Boğazlarımda kuruluk vardı ve ne kadar su içsem de damağım ıslanmadı. Ağrı mideme indi. Akabinde başımda başlayan ağrı dayanılmaz hale geldi. Kardeşlerim çabucak ambulans çağırdı. Analizlerim müspet çıktı. Hastanede 6 gün kaldım. Evvelki gün taburcu edildim. Şu an uygunum yalnızca halsizlik var. Hastanede çok hoş ilgilendiler. Kardeşlerim benden evvel hastaneye giderek test yaptırmışlardı. Onların da testi müspet çıktı. Erken teşhis konduğu için tedavileri daha kısa sürdü.”

'Virüs İzmir'den geldi'

Köyde daha evvel koronavirüs hadisesine rastlanmadığını belirten AK Parti Mardin Vilayet Lideri Faruk Kılıç, "İzmir’den gelen cenaze sahiplerinin, oradan aldıkları virüsü cenazeye katılan ve taziyede bulunan şahıslara bulaştırdığı düşünülüyor. Birebir aileden 15 şahısta koronavirüs çıktı. Köyde koronavirüs çıkmasıyla birlikte bölge karantinaya alındı” dedi.

858,496Konular
981,659Mesajlar
29,728Kullanıcılar
berat21321Son üye
Üst Alt