Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

1 NİSAN ve ŞAKA

1 NİSAN ve ŞAKA

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
NİSAN 1!!!!!!!!!!

Not: Birazcık uzun oldu sonuna kadar okuyun lütfen o kadar yazdık allaaaa alaaaa

Arkadaşlar çoğu süre Nisan 1 !!!!!! bağırtısını duymuşumdur ve herzaman ki gibi unutkanlığımdan bugünün Nisan 1 olduğunu hatırlayamamışımdır Genelde gülümsesemdee ulan gene yedik şakayı, kim bu 1 nisanı çıkaran diye içimden hayıflandığımda olur

Fakat bugünün NİSAN 1 olduğunu unutmadım Hemde forumdaş ailesinde unutanlar olduysa başlarına fena birşey gelmeden hatırlatayım istedim

Bugün 1 Nisan olunca sürekli kim fakat bu 1 Nisanı çıkaran diye kızdığım birey yada kişileri merak ettim ve ayrıca kendim hemde sizler için araştırdım

İşte 1 Nisan şakalarının tarihi:

Roma imparatoru Sezar MÖ 46 Yılında takvimin başlangıcı Ocak ayı olarak bildiri etti Ama 16 yüzyılda Avrupa'da yeni yılın mart ayının 25'inde başladığı bilinir 1564 yılında Fransa Kralı IX Charles takvimi değiştirrerek yılbaşını ocak ayının birinci gününe aldı Ancak bir takım kişiler bu kararı protesto etmek amacıyla 1 Nisan'da partiler düzenleyip birbirlerine hediyeler verdi Diğerleri ise bunları 'nisan aptalları' olarak nitelendirdi; yapılmayacak partilere gösteri edip, olmayan haberler üretti Yıllar sonradan Ocak yılın birincil ayı olarak oturunca Fransızlar 1 Nisan'ı kültürlerinin bir parçası olarak gördü Bu adetin İngiltere'ye ulaşması 200 sene sürdü Oradanda tüm dünyaya yayıldı 1 Nisan şakalarının sembolünün 'nisan balığı' olmasının nedeni ise mart ayının sonlarına doğru Güneşin balık burcunu terk ediyor olmasıdır

Kısacası takvimin başlangıcının değiştirilmesine kızan 35 fransızın ettiğini acilen biz çekiyoruz Zaten fransızları (bayanları hariç) hiç sevmem Bunu duyduktan sonra adamakıllı gıcık oldum

Bizim medyada nisan 1 şakası yapıldığını hiç duymadım, yalnızca çok küçükken (67 yaşlarındaydım, yani 1911lerde ) gazetenin birinde sakallıı bebek doğdu kıyamet kopacak diye haber yapmışlardı bağlı sakallı bebeğin fake fotoğrafını yayınlayarak Ertesi gün gazete 1 nisan şakası yaptıklarını duyuruncaya kadar fazla heyecanlanmıştık Forumun en genç ve bitli üyesi ben olduğumdan birçok kişinin bu olayı hatırlayacağını umuyorum Başka bir medyanın 1 nisan şakasını duymadım Duyduklarımda fazla ufak şakalardı Ama dış basında sıradan iyi nisan 1 şakaları varmış Sizlerle paylaşmak istedim

Bu medya şakaları San Diego ’da bulunan Şaka Müzesince 1 Nisanlarda medyada yapılan değerlenirmede en iyi şakalar olarak seçilmiştir

1957 ’de BBC televizyonu İsviçreli çiftçilerin ağaçta makarna yetiştirip topladıkları haberini yapıyor ve onlarca insan televizyon kanalını arayıp bunu kendi evlerinde nasıl yapacaklarını soruyorlar

1985 ’te Sports Illustrated dergisi saatte 270 km hızla top atan Finch adlı birinin New York Mets takımına alınacağını yazan Finch bu becerisini Tibet ’teki rahiplerden aldığı eğitimle edindiğini söylemektedir bir anda bir sürü fanatiği oluşur

1962 ’de İsveç ’te siyah beyaz yayınlama yapan bir kanalın spikeri izleyicilerin eğer isterlerse televizyonlarını naylon poşet geçirerek renkli seyredebileceklerini söylüyor

1996 ’da Amerikadaki büyük süratli yiyecek zincirlerinden biri olan Taco Bell, Amerikan ’nın hür sembollerinden olan tarihi Özgür Çanını devletten satın alıp adını Taco Bağımsızlık Çanı yaptığını açıklıyor Vatandaşların tepkisi büyük oluyor

1977 ’de İngiliz Gazetesi The Guardian San Seriffe adlı gerçek dışı bazı adanın 7 sayfalık tanıtım ekini dağıtıyor danın coğrafyası ve kültürü ile değişik uyduruk reklamlarla süslenen bu haberin şaka olabileceğini hiç kimse düşünmedi

1998 ’de New Mexicans for Science and Reason adlı bir dergide çıkan makalede Alabama eyaletinde yapılan bir oylama sonucunda alınan bir kararla pi sayısının 314159 ’den 30 ’a değiştirildiği yazdı (süper)

Burger King, 1998 yılında USA Today gazetesinde tam sayfa olarak Amerika ’daki 32 milyon solak için özel yapılmış solak hamburgeri reklamları verdi LeftHanded Whopper, Binlerce sipariş aldılar

İngiliz Gökbilimci Patrick Moore 1976 ’da bir radyoda yaptığı açıklamada Pluton ’un Jupiter ’in ardından yalnızca bir kere gerçekleşecek şekilde ardındaki geçeceğini ve bunun dünyanın yerçekim gücünü azaltacağını söyledi Eğer tam o anda millet zıplarlarsa uçma hissini yaşayabileceklerini söyledi Yüzlerce insan arayarak fiilen hissettiğini iletti(buda süper)

Arkadaşlar şaka yapmayı fazla seven biri olarak olur ya haddim olmayarak tavsiyem herzaman şaka yapın fakat ABARTMAYIN aşağıdaki resim ve videodaki gibi Fazla komik fakat siz yapmayınn

Hazırlayan: Chemist

*