iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 Adet Kemer Patlıcan
250 Gram Doğranmış Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Kırmızı Biber
1 Adet Orta Boy Yeşil Biber
1 Adet Orta Boy Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Adet Orta Boy Domates
1 Tutam Maydonoz
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2,5 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
Karabiber
Hazırlanış Aşamaları
Etlerimizi bir kaba alıyoruz
Patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz
Sıvıyağda patlıcanlarımızı kızartıyoruz
Kızarttıktan sonra fazla yağını alması için kağıt havluya koyuyoruz
Farklı bir tavada zeytinyağlarımızı ısıtıyoruz
Sırasıyla üzerine ince doğranmış soğan, kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri, biberleri ve baharatlar ekleyip soteliyoruz
Ardından etimizi ekliyoruz
Etimiz biraz kavrulduktan sonra maydanozlarımızı atıyoruz
Ardından patlıcanlarımızın içine harcımızı koyuyoruz
Harcın artan sulu kısmını fırın tepsisine döküyoruz Patlıcanlarımızı fırında 10 dk pişiriyoruz
Herkese afiyet olsun
Kaynak : superanneorg
3 Adet Kemer Patlıcan
250 Gram Doğranmış Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Kırmızı Biber
1 Adet Orta Boy Yeşil Biber
1 Adet Orta Boy Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Adet Orta Boy Domates
1 Tutam Maydonoz
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2,5 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
Karabiber
Hazırlanış Aşamaları
Etlerimizi bir kaba alıyoruz
Patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz
Sıvıyağda patlıcanlarımızı kızartıyoruz
Kızarttıktan sonra fazla yağını alması için kağıt havluya koyuyoruz
Farklı bir tavada zeytinyağlarımızı ısıtıyoruz
Sırasıyla üzerine ince doğranmış soğan, kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri, biberleri ve baharatlar ekleyip soteliyoruz
Ardından etimizi ekliyoruz
Etimiz biraz kavrulduktan sonra maydanozlarımızı atıyoruz
Ardından patlıcanlarımızın içine harcımızı koyuyoruz
Harcın artan sulu kısmını fırın tepsisine döküyoruz Patlıcanlarımızı fırında 10 dk pişiriyoruz
Herkese afiyet olsun
Kaynak : superanneorg