Yapılan çalışmalarda , çoğunlukla tam tahıl tüketenlerin, rafine tahıl tüketenlere nazaran daha az göbek yağına sahip olduğu gözlemlenmiş. Bir çok araştırma da , rafine karbonhidrat tüketimini iltihaplanma, insülin direnci, yağlı karaciğer ve obezite ile ilişkilendirilmiştir.
-
Rafine yağlardan kaçının
Yapılan araştırmalara rafine yağlar potansiyel olarak kilo alma ve kalp hastalığı riskinizi artırdığını göstermektedir.
-
Rastgele bir biçimde kullanılan şekerden uzak durun
Yapılan çalışmalarda, şekerin başka sıhhat meselelerinin yanı sıra obezite, diyabet, yağlı karaciğer ve kanserde rol oynayabileceğini göstermektedir.
Sağlıklı olarak, pak beslenirken orta sıra bal yahut pekmez üzere küçük ölçülerde doğal şeker yiyebilirsiniz. Hakikaten pak beslenmek için, yiyecekleri doğal, şekersiz hallerinde tüketmeye çalışın. Meyvenin tatlılığını ve kuruyemişlerin ve başka bütün yiyeceklerin ince tatlarını almaya çalışın.
-
Alkol tüketimini sınırlayın
Yapılan çalışmalarda sık alkol tüketiminin iltihaplanmayı artıırdığını ve karaciğer hastalığı, sindirim bozuklukları ve çok karın yağı üzere bir çok sıhhat sıkıntısına yol açabileceği gösterilmiştir. Pak bir beslenme şeklini takip ederken, alkol alımınızı en aza indirin yahut büsbütün ortadan kaldırın.
-
Tanımlarda rafine besinleri sebzelerle değiştirin
Örneğin karnabahar, pirinci taklit etmek için ince ince doğranabilir, patates üzere ezilebilir yahut pizza tabanında kullanılabilir. Dahası, spagetti kabak, makarna için doğal bir ikamedir zira pişirildikten sonra uzun, ince tellere ayrılır.
-
Paketlenmiş atıştırmalık yiyeceklerden kaçının
Krakerler, granola barlar, kekler ve misal atıştırmalık yiyecekler tipik olarak rafine tahıllar, şeker, bitkisel yağlar ve öbür sıhhatsiz bileşenler içerir. Bu işlenmiş besinler çok az besin kıymeti sağlar. Öğünler ortasında acıktığınızda bu öğeleri kapmaktan kaçınmak için, sağlıklı atıştırmalıklar bulundurduğunuzdan emin olun. Yeterli seçenekler ortasında fındık, zerzevat ve meyveler bulunur. Bu yiyecekler lezzetlidir, besin açısından zengindir ve hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilir.
-
Suyu birincil içeceğiniz yapın