nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
10 Dakikada Süratli Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo sivri biber
*750 ml üzüm sirkesi
*1 yemek yemek kaşığı silme tuz
*45 diş sarımsak
10 Dakikada Seri Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Sivri biberlerin ucundan ve sapın olduğu baş kısmından azıcık keselim Sapları kalsın yerken muavin oluyor
Tencereye yıkayıp ayıkladığımız sivri biberleri koyalım
Üstüne 750 ml üzüm sirkesini, tuzu, sarımsakları ( soyduktan sonra ikiye bölelim o kadar koyalım sarımsakları ) ekleyelim
Bütün malzemeleri tencereye koyduktan daha sonra Ocak ’ta orta ateşte kaynamaya bırakalım
Kaynadıktan daha sonra nadiren biberleri çevirelim tüm yerleri olsun
Biberler yumuşayınca ve rengi sarıya dönünce ocağı kapatalım
Soğuyan turşuyu sirkeli suyuyla birlikte bir kavanoza alıp buzdolabına koyalım afiyetle yiyelim
Not: turşu bittikten sonra kalan sirke ile baştan benzer işlemleri yaparak turşu yapabiliriz Oysa tuzunu ve sarımsağının içinde olduğunu düşünerek yapalım Yen ’i turşuyu tekrardan bir yemek yemek kaşığı tuzlu eklemeye gerek değil
*Yarım kilo sivri biber
*750 ml üzüm sirkesi
*1 yemek yemek kaşığı silme tuz
*45 diş sarımsak
10 Dakikada Seri Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Sivri biberlerin ucundan ve sapın olduğu baş kısmından azıcık keselim Sapları kalsın yerken muavin oluyor
Tencereye yıkayıp ayıkladığımız sivri biberleri koyalım
Üstüne 750 ml üzüm sirkesini, tuzu, sarımsakları ( soyduktan sonra ikiye bölelim o kadar koyalım sarımsakları ) ekleyelim
Bütün malzemeleri tencereye koyduktan daha sonra Ocak ’ta orta ateşte kaynamaya bırakalım
Kaynadıktan daha sonra nadiren biberleri çevirelim tüm yerleri olsun
Biberler yumuşayınca ve rengi sarıya dönünce ocağı kapatalım
Soğuyan turşuyu sirkeli suyuyla birlikte bir kavanoza alıp buzdolabına koyalım afiyetle yiyelim
Not: turşu bittikten sonra kalan sirke ile baştan benzer işlemleri yaparak turşu yapabiliriz Oysa tuzunu ve sarımsağının içinde olduğunu düşünerek yapalım Yen ’i turşuyu tekrardan bir yemek yemek kaşığı tuzlu eklemeye gerek değil