Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

10 Kasım Konuşma Metni

10 Kasım Konuşma Metni
0
76

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Sayın mudurum,değerli meslektaşlarım, kıymetli velilerimiz ve yarının buyukleri olan sevgili oğrenciler

Bugun Turkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu buyuk onder Mustafa Kemal Ataturk’un aramızdan ayrılışının 68yıldonumunde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek icin burada toplanmış bulunmaktayız

Doğadaki tum canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardırAncak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını surdururler

Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun kullerinden yepyeni ve guclu bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mumtaz bir devlet adamı, buyuk bir komutan ve dahi olan Ataturk bu ender insanlardan biri belki de en buyuğudur
Ataturk, hem milli mucadele, hem de Cumhuriyeti inşa surecinde daima ileriye bakmış, ileriye yurumuştur
Bugun, Buyuk Ataturk’un yolundan giden bizlere duşen gorev de yuzumuzu geleceğe donmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi buyuk tutmaktır
Bunun icin, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yonelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz Ataturk’e saygının gereğinin bu olduğuna, O’nun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik alnımız acık olarak cıkabileceğimiz inancında olmalıyız
Atamızın en buyuk emaneti olan Turkiye Cumhuriyeti’ne her yonu ile sahip cıkacağımıza soz vererek onu bu Olum yıldonumunde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, sozlerime Ataturk’un şu sozleriyle son veriyorum
İki Mustafa Kemal vardır Biri ben, et ve kemik, gecici Mustafa Kemal İkinci Mustafa Kemal, onu “ben kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir O, memleketin her koşesinde yeni fikir, yeni hayat ve buyuk ulku icin uğraşan aydın ve savaşcı bir topluluktur Ben, onların ruyasını temsil ediyorum Benim teşebbuslerim, onların ozlemini cektikleri şeyleri tatmin icindir O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz Gecici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur

Hasan ONDER​

858,465Konular
981,157Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt