Geçersiz mobil tatbikler son vakitlerde güzelden uyguna popülerleşmeye başladı. Kimi geliştiriciler daima olarak reklam gösterdikleri pratiklerle hedeflerinin dışına çıkarken, kimi geliştiriciler ise pratiğin özelliği için kullanıcılardan belli başlı ecirler talep ediyor. Lakin bu defa bir siber güvenlik şirketinin ağına takılan bir pratiğin, aldığı ecrin karşılığında hiçbir şey yapmadığı ortaya çıktı.
Google Play Store'da taraf alan bu tatbikin savı, Samsung akıllı telefonlar için güncelleme süreçlerini otomatik olarak yapması. Samsung'un akıllı telefonlarına gönderdiği işletim sistemi güncellemelerini yaptığını söyleyen pratik, buna ek olarak fiyat talep ediyor ve bu ecrin karşılığında SIM kartlarının kilitlerini açtığını söylüyor. Lakin kestirim edebileceğiniz üzere bu türlü bir hizmet bulunmuyor.
"CSIS Security Group" tarafından keşfedilen bu pratik, bugüne kadar 10 milyondan ziyade kullanıcı tarafından indirilmiş durumda. Velev laf konusu tatbik, devletimizde de indirebiliyor ve ismi "Samsung İçin Güncellemeler - Android Sürümleri" olarak geçiyor. Google, bu pratikle ilgili olarak şimdilik bir süreç yapmadı ve pratik indirilmeye devam ediyor. Tatbikin bugüne kadar reklamlardan ve pratik içi alım satımlardan ne kadar kazandığı ise bilinmiyor.
Kullanıcıların, akıllı telefonları güncellemesi için bu türlü bir pratik muhtaçlıkları yok. Zira artık akıllı telefonlar, işletim sistemlerine güncelleme geldiği hengam bu durumu bildirim olarak kullanıcıya gösterebiliyorlar. Başkaca cihaz güncellemelerini manuel olarak da kolaylıkla denetim edebiliyorsunuz. Telefonunuzun ayarlar menüsünde bulunan 'yazılım güncellemeleri' menüsüne ulaştığınızda, güncellemeleri denetim edip, yazılımınızı güncelleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.