Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

10. sınıf zambak yayınları dil anlatım kitabı cevapları

10. sınıf zambak yayınları dil anlatım kitabı cevapları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
10 sınıf zambak yayınları dil anlatım kitabı cevapları

4etkinlik

TEMANIN TARİHLE İLİŞKİSİ
İslamiyet öncesi türkler savaşçı bir ahali olduğu için tarihle ilişkisi vardır

TEMANIN MİTOLOJİYLE İLİŞKİSİ
Oğuz kağan destanında bayan,ağaç,ışık,rüya,ok,yay,uluğtürk gibi çoğu mitolojik öğe vardırBu yönden mitoloji ile yakından ilişkisi vardır

TEMANIN HAYATLA İLİŞKİSİ
Hayatın içinde olan bir destandırbir aile yaşamı vardırbu yönüyle hayatla ilişki içindedir

5ETKİNLİK TABLO
ROMAN HIKAYE EPOPE
KIŞI hakiki kişiler gerçek kişiler mucizevi özelliklere sahip kişiler
TEMA her türlü tema olabilir her türlü tema olabilir mertlik
ANLATIM
BBÖLÜMÜ
Destanlar kurmacadırçünkü olaylar anlatılırken abartılmıştırkahramana mucizevi özellikler yüklenmiştir
CBÖLÜMÜ
Destanlarda belirli bir edebî dil vardır Çünkü destanlar genellikle manzum olarak söylenirler Bu yapılırken ise edebî bir kullanılmasını gerektirir Edebî dili olan şiirlerin ezberlenmesi ve akılda kalması daha kolaydır
6ETKİNLİK
ABÖLÜMÜ
Oğuz Kağan tarihi gerçeklikte karşılı vardır Oğuz Kağan Türklerin meşhur hükümdarı Mete Handır
BBÖLÜMÜ
Oğuz Kağanın tanrılar ve olağanüstü güçlerle ilişkisi yoktur O dünyada tanrının ona verdiği görevi yapmakla görevli olduğunu düşünmektedir
CBÖLÜMÜ
Destanlardaki diğer şahısların olay örgüsündeki işlevi Oğuz Kağanın görevleri anlatılırken onu tamamlamaktır Birine fikir danışacaksa Uluğtürk ona asistan olacak, ölünce oğulları ülkeyi onun adına yönetecek gibi
DBÖLÜMÜ VE E BÖLÜMÜNÜ YAPMADIM

İNŞALLAH YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR *

858,499Konular
982,572Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt