Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

10. sınıf zambak yayınları dil anlatım kitabı cevapları

10. sınıf zambak yayınları dil anlatım kitabı cevapları
0
67

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
10 sınıf zambak yayınları dil anlatım kitabı cevapları

4etkinlik

TEMANIN TARİHLE İLİŞKİSİ
İslamiyet oncesi turkler savaşcı bir millet olduğu icin tarihle ilişkisi vardır

TEMANIN MİTOLOJİYLE İLİŞKİSİ
Oğuz kağan destanında kadın,ağac,ışık,ruya,ok,yay,uluğturk gibi bircok mitolojik oğe vardırBu yonden mitoloji ile yakından ilişkisi vardır

TEMANIN HAYATLA İLİŞKİSİ
Hayatın icinde olan bir destandırbir aile yaşamı vardırbu yonuyle hayatla ilişki icindedir

5ETKİNLİK TABLO
ROMAN HİKAYE DESTAN
KİŞİ gercek kişiler gercek kişiler olağanustu ozelliklere sahip kişiler
TEMA her turlu tema olabilir her turlu tema olabilir kahramanlık
ANLATIM
BBOLUMU
Destanlar kurmacadırcunku olaylar anlatılırken abartılmıştırkahramana olağanustu ozellikler yuklenmiştir
CBOLUMU
Destanlarda belli bir edebi dil vardır Cunku destanlar genel olarak manzum olarak soylenirler Bu yapılırken ise edebi bir kullanılmasını gerektirir Edebi dili olan şiirlerin ezberlenmesi ve akılda kalması daha kolaydır
6ETKİNLİK
ABOLUMU
Oğuz Kağan tarihi gerceklikte karşılı vardır Oğuz Kağan Turklerin meşhur hukumdarı Mete Handır
BBOLUMU
Oğuz Kağanın tanrılar ve olağanustu guclerle ilişkisi yoktur O dunyada tanrının ona verdiği gorevi yapmakla gorevli olduğunu duşunmektedir
CBOLUMU
Destanlardaki diğer kişilerin olay orgusundeki işlevi Oğuz Kağanın gorevleri anlatılırken onu tamamlamaktır Birine fikir danışacaksa Uluğturk ona yardımcı olacak, olunce oğulları ulkeyi onun adına yonetecek gibi
DBOLUMU VE E BOLUMUNU YAPMADIM

İNŞALLAH YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt