teknolojiuzmani
FD Üye
112 bin personel ile 152 işyerini ilgilendiren kontrat kapsamında Alarko, Arçelik, Bosh, Man, Eczacıbaşı, Mercedes, Oyak, Tofaş üzere çok sayıda firma var.
2019-2021 periyodu kontratında Türk Metal, birinci 6 ay için ortalama yüzde 26.28 artırım talep ediyor. Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Lideri Pevrul Kavlak, hafta sonunda sendikasına üye personellerle bir ortaya geldi ve artırım talepleriyle ilgili olarak “Türk Metal hayal görüyor” diyenlere de karşılık verdi:
Meydanları ısıtırız
“Yine tıpkı koro konuşmaya başladı. ‘Efendim emekçi emeklileri yüzde 5 aldı. Memurlar ve memur emeklileri yüzde 4+4 aldı. Kamu personelleri lakin yüzde 8 alabildi. TÜPRAŞ personellerine Yüksek Hakem Şurası yüzde 6 verdi. Ülkedeki ekonomik krizi görmüyor’ diyorlar. Bunu diyenlere bir çift kelamım var: Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun istiyorum. 2017 kontratında fiyat, kıdem ve sirkülasyon üzere tüm sıkıntılarımızın üstesinden geldik. Artık de öbür problemlerimizi gidermek için elimizden geleni arkamıza koymayacağız. Elbette her mukavele süreci zordur. Fakat hiçbir zorluk bizi yıldıramaz. Hiç korkmuyorum. Tekrar emekçi sınıfının yolunu biz açacağız. Tekrar meydanları biz ısıtacağız. Yeniden kazanımlarımıza, yenilerini ekleyeceğiz. Tekrar, en yüksek refah hissesini biz alacağız. Yeniden, en güzel mukaveleyi biz imzalayacağız.”
Mustafa Çakır/Cumhuriyet