11880 türk telekoma ait degilmiş bakın kime aitmiş ve bize neler oluyo 11880 kimin 11880 kime ait Son günlerde TV'lerde bir dönüyor, olur ya siz de izlemişsinizdir Reklamdaki adam kadına soruyor: “118’in yeni numarası neydi Birsen? Birsen de yanıt veriyor adama Hem de sözcüklerin üzerine basa basa “Seksen, yüz on sekiz seksen Siz ne anladınız? Allahaşkına söyleyin, siz ne anladınız bu reklamdan? Vallahi ben ve evde benim gibi düşünen aile bireylerim, Heee, çağrıda bulunmak fakat Telekom'un Meçhul Servis numarası 11811'di ya O değiştirilmiş, bundan böyle 11880 olmuşdiye anladık Lakin işin aslı öyle değilmiş O yüzden batsın sizin Sekseniniz de, Yüz on sekiz seksen reklamınız da Biz nerden bilelim kardeşim o sihirli cümlelerinizin bizi yanıltacağını Millette kafa mı bıraktılar, kafa mı?! Yok darbeydi, değil suikastti, değil savcıydı, değil avcıydı Değil Erzincan'dı, yok Erzurum'du Yok Taraf'tı, değil tuhaftı Yetti, yetti, yetttiiiiiii Millette kafa mafa bırakmadınız Neyse imdadımıza internet denilen derya deniz, girmeyen kerizyetişiverdi derhal Bu Vesile Ile bir gerçeği daha öğreniverdik Ütülmekten son anda kendimizi kurtardık İşin aslı şuymuş Meğersem Türk Telekom'un kimsesiz verdiği 11811 hizmeti, Bilgi Teknolojileri ve Iletişim Kurumu kadar rekabete çözülmüş ve Rehberlik Hizmeti İşletmecileri adı altında 27082007 tarihinden bu yanlamasına takriben 8 firmaya yetki verilmiş Özet Olarak bu 8 firma, 118 Bilinmeyen Servis hizmeti vermeye başlamış Gerekli altyapı ve veriler toplanıp bu şirketlere aktarılıyor, onlar da kendilerini arayan müşterilere ücreti karşılığında bu hizmeti veriyorlarmış 11880'in de reklamı böyle bir reklammış Sahibi ise BN Elektronik Haberleşme ve Telekomünikasyon Hiz Tic AŞ imiş İnternetteki alçak ses gazetelerine tarafından de bu şirket Yunanlılarınmış Bu konuda incelemek isteyenler için bu firmaların listesinin bulunduğu internet adresini vereyim Siz de bir inceleyin bakalım REHBERLİK HİZMETİ İŞLETMECİLERİ ANTRE Derhal o reklama benim gibi birincil anda kanan (bundan böyle yemezler fakat!!!), onu Türk Telekom'un numarasının değiştiğini zannedip de arayan benim saf ve pak amcalarımın, teyzelerimin, ablalarımın, ve bilcümle akrabalarımın ve ülkemin insanlarının verdiği paralara ne olacak? Ya yüklü yüklü telefon faturaları gelmeye başlarsa Çünkü sözkonusu reklamı izleyen herhangi bir insan bu konuda hiçbir bilgiye sahip değilse, Bilinmez Servisnumarasının yalnızca 11880 olduğunu ve sadece bu göstermelik aranıp öğrenebileceğini zannediyor Böyle şey olur mu? Bu reklamı ve metnini hazırlayanlar güya bu numara Türk Telekom’a ait bir numaraymışçasına tüketiciyi yanıltan böyle bir cümleyi niçin kullandılar? Türk Telekom bu reklamı görmedi mi? Niçin o da çıkıp böyle bir hazırlamadı ve tüketiciyi bu konuda uyarmadı? Tüketiciyi bu cins aldatıcı reklamlardan koruyacak olan Reklam Kurumu, Reklam ve Rekabet Kurulu, Alıcı Dernekleri, Bilgi Teknolojileri ve Irtibat Kurumu uyuyor mu? Bu reklamı incelemeleri ve zorunlu uyarıyı yapmaları gerekmez miydi? Evet bu yazıyı bu satıra dek okuyan siz okuyuculara Bundan Böyle bundan böyle 8 tane Bilinmez Servis hizmeti veren şirketimiz var Bundan Böyle karar sizin, ister bu şirketleri ararsınız, ister aramazsınız O sizin insiyatifinize kalmış Yine De ben fazla nadir de olsa 11811 servisini kullanıyorum Onu da internetten kullanıyorum Benim artık daha pozitif yabancı şirketlere verecek ne param var, ne de pulum Bu şirketlere de sesleniyorum buradan Bakın! Benim konut ve cep telefon numaralarım rehberlerde görünmesin diye ayrıca Türk Telekom'da keza de hizmetini aldığım cep telefonu şirketinde müracaatım vardı Olur Ya siz 8 şirketten herhangibiriniz benim bu telefon numaralarımı bir şekilde tedarik etmişseniz ve bunları bir başkasına benim isteğim ve iradem dışı verirsiniz hakkınızda dava açarım haberiniz olsun Ey siz okurlar, siz de bu konulardan farkında olan olun, çevrenize bu haberi yayın Tam yazımı kapatacakken, şimdi birdenbire aklıma geldi Her gün kaset kaset özel konuşmalar nasıl ortaya çıkıyor, milletin telefonlarını nasıl dinliyorlar diye merak ediyordum Özel telefon şirketleri bu şekilde çoğalmaya devam ederse, ne özel gizlilik kalacak (zaten kalmadı), ne de telefonlarda dürüst içten konuşmak Bizi dumanla veya ne bileyim haberleşme güvercinleriyle, ya da başka başka şekillerde haberleşme yapmaya zorlamayın Halk olarak lâkabımız Çılgın Türkleryapar mı yaparız!