Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

13 kişiye yazılmış özel mektup

13 kişiye yazılmış özel mektup
0
76

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
13 kişiye yazılmış özel mektup Manâlı belgeleribile ince eleyip sık dokuyarak yayınlamamakla övünen Özgürlük Genel Yayınlama Yönetmeni 'ciddiye almadığı' mektubu 'özellikle' yayınladı ÖNÜMDE dehşet bir mektup duruyor19 Temmuz günü İstanbul Bahçelievler’den postaya verilmiş Bilgisayarda yazılı bir mektup Anladığıma tarafından bu mektup Türkiye’de 13 kişiye gönderilmiş Mektupta bu şahısların isimleri var Fakat ben, izinlerini almadığım ve ayrıca gerçekten böyle bir örgüt varsa, onun propagandasına hizmet vermek istemediğim için isimlerini vermeyeceğim * * * Mektup şu cümleyle başlıyor: Bu bir uyarı mektubudur Şöyle devam ediyor: Sizi, aile düzeninizi ilgilendiren manâlı bir konuda uyarmak istiyorum Mektubu yazar kişi, gönderdiği kişiye, cana yakın bir uyarıdabulunuyor Anlatımına tarafından, bundan bir zaman önce, bir arkadaşının yardımıyla, Anti Ergenekon Güçbirliğiadlı yasadışı bir örgüte girmiş Örgüt, tüm Türkiye’yi Irak’a çevirecek bir terör planı yapmış Plan mektupta şöyle anlatılıyor: Terör planı aşağıdaki iki sonuca göre uygulanacaktır: 1 Ergenekon davası askıya alınırsa, 2 AKP kapatılırsa Hedefteki birinci grup 13 kişiden oluşuyormuş Bu 13 kişi, kura çekilerek öldürülecekmiş Ancak ilk aşamada kendileri yok, önce yakınları öldürülerek, acı çekmeleri sağlanacakmış Bu 13 kişinin hepsinin adresleri saptama edilmiş Sözü edilen iki şeyden biri gerçekleştiği takdirde uygulamaya geçilecekmiş * * * Sakın bu mektubu ciddiye alıp yayınladığımı düşünmeyin Ben tehditlere ve mektuplarına alışık bir gazeteciyim 18 takvim genel yayınlama yönetmenliğim sırasında, mafyasından bölücü terör örgütüne, sol terör örgütünden dincisine kadar çok geniş bir yelpazeden tehdit mektupları aldım Sadece ben değil, bu mesleği yapan çok sayıda meslektaşım da aynı tehditler aşağı hayatını ve mesleğini sürdürüyor Bu mektubu iki nedenle yayınlıyorum Birincisi, böyle bir belgenin bütün aksi içeriğine sahip olanı, Ergenekon’da filtresiz gazetecilik yapan meslektaşlarımızın eline geçseydi, eminim, manşetlerden Dehşet Planı!olarak verilirdi Diğer bazı sözde liberal arkadaşlarımız da bunun üzerine yorumlar yaparlardı Bense daima kuşkucuyum Örneğin bu mektupta bir kelimeye takıldım Ak Partidemiyor, AKPifadesi kullanıyor Bu da ister istemez kafamda soru işareti uyandırıyor Yani bu mektubu gönderen kişiler, AKP karşıtı diye değerlendirdikleri kişileri korkutmak mı istiyor, yoksa tavırlarında daha da keskin ayla getirmeyi sağlamak mı? Fakat 13 karakter listeye bakıyorum, içlerinden hiçbirinin böyle bir tuzağa düşeceğini sanmıyorum İşte bu noktada, mektubu yayınlamamın esas sebebine geliyorum Türkiye’de fazla sağlığa zararlı bir zorlama ortamıoluşturulmaya çalışılıyor Mesela bir gazetede, Ergenekon’un 6 ve 7’nci dalgaları geliyor Bu dalgada yargı mensupları bulunacakdiye bir yazı yayınlanıyor Diğer Taraftan, yazıyı yazar gazeteci bu bilgiyi Ergenekon soruşturmasını sürdüren istihbaratçı ve savcılarla görüştükten daha sonra yazdığınıaçıklama ediyor Bu yazı, çoğu çevrede, Yargı mensuplarının gözünü ödünü koparmak, özümsemek için böyle yapılıyorşeklinde yorumlara yol açtı * * * Yani, böyle yazılar sonunda, 13 kişiye gönderilen imzasız mektuptan ayrı yorumlara yol açmıyor Bu ülkede aslında demokrasi isteyen akla yatkın insanlar, her iki mahkemenin de böyle sağlıksız şantajlar ve tehditlerden bağımsız karar vermesini özlem etmeli ve savunmalıdırlar AKP’nin kapatılmasını yanlış bulmak diğer şeydir, mahkemeyi böyle tehditlerle zorlama altına almaya niyetlenmek diğer Bu yöntemlere şiddetle karşı çıkmaz, bir anlamda onun meşrulaşmasına yol açacak aldırmazlık içinde olursak, sonunda bundan hepimiz zararlı çıkarız haber7com  

858,497Konular
982,565Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt