bilgisayarci
FD Üye
Sultanbeyli’de Kur'an kursu yöneticisi E.A, 13 yaşındaki bir çocuğa gezintiye çıkardığı aracın içerisinde cinsel istismarda bulundu. E.A, ‘çocuğa nitelikli cinsel istismarı suçundan’ tutuklandı.
Olay 10 Mayıs 2022’de Sultanbeyli’de gerçekleşti. Şikayetçi çocuğun sözüne nazaran, 44 yaşındaki Kuran kursu yöneticisi E.A., 13 yaşındaki çocuğu arabasıyla gezintiye çıkardı. E.A., araba içinde cinsel istismarda bulundu.
E.A. tarafından meskenine bırakılan mağdur çocuk, olayı ailesine anlattı. Aile, E.A.’dan şikayetçi olurken çocuk sözünde “İkinci sınıftan beri onu babam üzere görüyordum. E.A. benim için diğerdi. Bu olay daha evvel hiç yaşanmadı. E.A. dışında hiç kimse bana bir şey yapmadı. E.A.’dan şikayetçiyim’ dedi. Mağdur çocuğa, cinsel istismarın tespiti için isimli muayene yapıldı.
DHA’nın haberine nazaran; kuşkulu E.A. mağdur çocuğun tabirinin akabinde savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Kuşkulu E.A.’nın emniyetteki sözünde, kendisinden şikayetçi olan çocuğu 8 yıldır tanıdığını, çocuk son bir ayda Kuran kursuna gelmek istemediği için, ailesinin isteğiyle ikna etmek için görüştüğünü ileri sürdü. Olay günü yemek yemek için dışarı çıktıklarını söyleyen E.A., çocuğa baba şefkatiyle yaklaştığını, bir kere yanağından öptüğünü sav ederek suçlamayı kabul etmedi. Sözünde şüphelinin mesleğinin ‘işsiz’ olarak belirtilmesi dikkat çekti.
İfadesinin akabinde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen kuşkulu E.A. savcıya söz verdi.
Savcılık şüpheliyi “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” cürmünden tutuklama talebiyle hakimliğe gönderdi. Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği kuşkulu E.A.’yı, sevk edildiği kabahat unsurundan tutukladı. Soruşturmada şüphelinin olay günü giydiği şalvar, inceleme için İsimli Tıp Kurumu’na gönderildi.