Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

137 gb üstü disklerin windowsta düşük boyutta görünmesi (Sorunu ve ÇÖZÜMÜ)

137 gb üstü disklerin windowsta düşük boyutta görünmesi (Sorunu ve ÇÖZÜMÜ)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
diskinizi aldınız, taktınız, partition edeceksiniz ama etiketteki boyutundan düşük görünüyor hi bir şekilde düzelmiyor keisn çözüm aşağıda, işte olayı yaşayan biri olarak tecrübelerim aşağıda yazıyor

sonunda sorunu çözdüm (1 günümü aldı yaw), arkadaşlar sizin söylediklerinizin hiçbiri işe yaramadı ama emekleriniz için teşekkürlerbayvisa nın dediği dolaylı olarak işe yaradı(diskin sürücüsünü indir demişsin, sitesinde online partition programı varmış

olayı kısaca hatırlatıyım: hdd seagate idi ilk taktığımda 160 gb görmüştü bölümlerin boyutunu beğenmeyip değiştireyim dedim, sildim bölümleri , o da ne!!, 128 görüyove düzelmiyo ayrıca veri kaybı oldu ve hdd deki bütün bilgilerim bozuldu filmler çalışmıyo, mp3 lerin içi boşaldıfalan filan olay buydu

bi ekre ide ultra ata portlarda 137 gb üstü hdd 'lerin windowsta düzgün veri akışı sağlayarak çalışması içn windowsta olmayan bir sürücü desteğini, ultra ata sürücüsüne ek bi program olarak yüklüyoz(bu program seagate in sitesinde, biraz sonra bahsedeceğim online programında otomatik yükleniyor) ahsettiğim bu disk, sadece ikinci bi disk olarak görünüyorsistem yüklü değil yani ardından seagate (bnm disk seagate)nin sitesine giriyoz burda disk installing programını online çalıştırarak direk 160 gb partition olaylarına (bölümlendirmeye izin veriyor + format falanda var) giriyoz böylece sorun çözüldü sonra diski tek başına takıp windows yükledim wündowstan sonra hemen siteye girip 137 gb üstü desteği olayını hallettim sonrada sp 2 yükledim kaymak gibi oldu

bu kesin çözüm ama seagate içn tabiki diğer markaların sitesindede bu olay varmı yokmu bilmiom başka bi bilgisayarda takmak ta çözüm olmadı, heryerde aynı görüyor128 görüyordu partition magic programı ise aynı windows gibi 128 gördü kolpaymış yanibu olay sata larda olmaz,ide portla ilgili bi sorunmuş bios lada ilgili değil yani çünkü ben hep en son update i yüklerim zaten son olarak ta şunu ekliyim f disk olayı tamamen kolpa bu büyük boyutta diskleri hiç bir şekilde tam göremiyo, denedim 160 lık diski 15 gb gördü bunun sen son sürümü varmı bilmiyom ama bendeki windows millenium la gelen fdsik komutuydubunun yeni diskleri düzgün partition edeni varsa, buraya yazarsa fena olmaz (solda teraziye tıklamayı unutmayın!!

Bu yazının özeti şudur , eğer böyle bir sorununuz varsa şunları yapın:

program falan indirmiceksiniz diskini başka bi bilgisayarda ikinci bi disk olarak tak ondan sonra şu linke tıkla: (eğer diskin seagate ise tıkla değilse ilgili markanın sitesinde araştır)

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

buradan açılan sayfada disc wizard onlinebaşlığında en altta start nowa tıkla ve arkana yaslan önce restart çekecektir, açıldıktan sonra tekrar siteye bağlanıp devam eder, dialup taysan eğer, bağlandıktan sonra aynı sayfayı tekara aç ve devam et ondan sonra da diskini tam olarak görücek, partition olayını haledersin diskini çıkarıp windowsunu kurarsın

858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt