Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

14 Şubat Sevgililer Günü Hikayesi

14 Şubat Sevgililer Günü Hikayesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sevgililer Gününün Hikayesi
Sevgililer Günü Hikayesi 14 Şubat

Sevgiler Günü başlangıcı eski Roma İmparatorluğu zamanına uzanmaktadır 14 Şubatta Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapıldığı için bu gün bütün Roma halkı için kayda değer bir gündü Juno keza Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu Bu günü peşine düşüp takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu

Bu bayram, halkın genç nüfusu için büyük ağırlık taşıyordu Bunun nedeni ise yaşantıları muhakkak kurallar ile sınırlandırılmış, bunun doğal sonucu olarak bir birliktelik yaşama şansı olmayan bu gençler, sadece bu bayram boyunca bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı

Hangi genç bayanın hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir gelenek olan ve Lupercalia Bayramı'nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu Romalı genç kızlar, isimlerini minik kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlardı
Erkekler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri her tarafında beraber oluyorlardı Bu birliktelikler birbirine aşık olan çiftler için bayram süresinin dışına taşıp genelde evlilikle sonlanıyordu

İmparator 2 Claudius, Roma'yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı Onun için en büyük problem, ordusunda savaşacak asker bulamamaktı Ona tarafından bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi İşte bu yüzden, Roma'daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı

Bu emre uymayanların aralarında Aziz olarak kabul edilen filozof Valentinus'da vardı, gezerek dinsel vaazlar veriyor ve İmparator'un yanlış olduğunu anlatıyordu Sonunda yakalandı ve hapse atıldı Valentinus'un hapiste olduğu günlerde yaşananlar efsaneye dönüşerek günümüze değin ulaşmıştır

Hapishaneyi korumakla görevli gardiyanın kızkardeşi Julia'nın gözleri doğuştan görmemektedir, gardiyan Valentinus'un anlattığı İsa ilgili öykülerin arasında körlerin gözlerinin açıldığını öğrenince, kardeşini çaktırmadan Valentinus'un yanında getirir Julia çok hoş ve zeki bir kızdır Günlerce beraber olurlar, Valentinus ona Roma tarihini, doğanın yapısını, aritmetiği ve Tanrı'ya yönelmeyi öğretir Julia, dünyayı Valentinus'un anlattıklarıyla görür, onun bilgeliği ile aydınlanır, güçlenir ve avuntu bulur

Bir gün sorar;
Valentinus, Tanrı aslında dualarımızı duyar mı?
Aziz gülümser;
Evet, herbirini
Julia;
Her sabahtan ve her gece ne için dua ettiğimi biliyormusun? Görebilmek için dua ediyorum, senin bana anlattıklarını görmeyi fazla istiyorum,
Valentinus;
Tanrı bizim için en iyi olanı yapar, yeter oysa buna inanalım
Julia, yere diz çöker ve;
Böylesine itimat etmek istiyorum, takviye et
Beraberce duaya başlarlar Aniden hücrenin içersi altın renkli bir ışıkla aydınlanır ve Julia haykırır;
Valentinus, görüyorum, görüyorum
Valentinus duaya devam etmesini söyler Ertesi gün Valentinus'un vefat emri gelir, Aziz Julia'ya son bir not yazar, Tanrı'ya her zaman yakın olmasını öğütler ve notun altını Senin Valentine'ındandiye imzalar Mektup, ertesi gün Julia'ya ulaşır, o günün tarihi 14 Şubat 270'dir Valentinus, daha sonra Papa I Julius tarafından Porta Valentiniadı bahşedilen bir kemer kapısının altına gömülür (Acilen orada yani Roma'da Praxedes Kilisesi vardır)

Julia, mezarın yanına pembe çiçekler açan bir badem ağacı diker Günümüzde sevginin ve dostluğun simgesinin badem ağacı olması buradan kaynaklanır

Romantik aşk ile Valentine arasındaki temas ilk olarak 14 yüzyıla ait kaynaklarda görülmektedir 1381 tarihli Parlement of Foules adlı kitaba göre, Fransa'da ve İngiltere'da 14 Şubat geleneksel olarak kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi Günün bu özelliğinden nedeniyle sevgililer birbirlerine güzel sözler yazan notlar vermekteydi ve bu notlarda birbirlerine Valentine diye hitap etmekteydiler

Zamanla 14 Şubat sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline gelmiştir 1800lü yıllardan daha sonra Amerika'da Esther Howland'ın birincil Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yanlamasına günümüzde daha fazla sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur

Seçme Parça *

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt