iltasyazilim
FD Üye
15 Dakikada Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 çay kaşığının ucu ile tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ veya 45 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
*1 paket vanilya
*1 kahve fincanı kakao
*2 su bardağı un
15 Dakikada Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Un haricinde tüm malzemeyi yoğurma kabına alın, tüm malzeme iyice karışana kadar yoğurun
*Unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edin
*Bir süre sonra hamur elinizde dağılmaya başlayacak ve yağını dışarıya atacak
*Bu durumda sakın fazladan un eklemeyin
*Hamuru toplayıp streç filme sarın, altına bir tabak koyarak buzdolabında minimum 2 saat mümkünse 1 gece dinlendirin
*Dinlenmiş hamurdan cevizden biraz ufak parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın
*23 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin
*180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin
*Alışık olduğumuz kurabiye hamuruna benzemiyor Normal kurabiye hamuruna göre biraz cıvık ama fırında yayılıp çatlamasını sağlayan şey hamurun böyle olması
PÜF NOKTASI: Yoğururken elinizde parçalanıyor, kesinlikle hamurun kıvamı bu Yani kesinlikle paniğe kapılıp un eklemeyin Hamurunuz iyice dağılmaya başladığında top haline getirin ve streç film ile sararak dinlendirin Bu sayede küçük toplar yapmanız kolaylaşacak
Hamuru sıvı yağ ile yapmak yerine 45 yemek kaşığı tereyağı kullanabilirsiniz Bu sayede daha toplu bir hamur ede edebilirsiniz
Afiyet olsun
*2 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 çay kaşığının ucu ile tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ veya 45 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
*1 paket vanilya
*1 kahve fincanı kakao
*2 su bardağı un
15 Dakikada Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Un haricinde tüm malzemeyi yoğurma kabına alın, tüm malzeme iyice karışana kadar yoğurun
*Unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edin
*Bir süre sonra hamur elinizde dağılmaya başlayacak ve yağını dışarıya atacak
*Bu durumda sakın fazladan un eklemeyin
*Hamuru toplayıp streç filme sarın, altına bir tabak koyarak buzdolabında minimum 2 saat mümkünse 1 gece dinlendirin
*Dinlenmiş hamurdan cevizden biraz ufak parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın
*23 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin
*180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin
*Alışık olduğumuz kurabiye hamuruna benzemiyor Normal kurabiye hamuruna göre biraz cıvık ama fırında yayılıp çatlamasını sağlayan şey hamurun böyle olması
PÜF NOKTASI: Yoğururken elinizde parçalanıyor, kesinlikle hamurun kıvamı bu Yani kesinlikle paniğe kapılıp un eklemeyin Hamurunuz iyice dağılmaya başladığında top haline getirin ve streç film ile sararak dinlendirin Bu sayede küçük toplar yapmanız kolaylaşacak
Hamuru sıvı yağ ile yapmak yerine 45 yemek kaşığı tereyağı kullanabilirsiniz Bu sayede daha toplu bir hamur ede edebilirsiniz
Afiyet olsun