iltasyazilim
FD Üye
15 Dk Da Nefis İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı toz şeker
*1 5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*1 yemek kasığı tereyağı veya margarin
15 Dk Da Nefis İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Yemek sonrası eşim ve kızımla birlikte yaptığımız çok kolay ama çok nefis ve pratik bir tarif Biz çok seviyoruz dileriz sizlerde seversiniz
Öncelikle teflon bir tavaya dolu dolu 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarini ( elinizde hangisi varsa ben margarin kullanıyorum) koyuyoruz Altını açmadan önce diğer malzemeleri hazırlarsanız iyi olur çünkü sürekli karıştırmak gerekiyor*Diğer tarafta şeker süt ve suyu iyice karıştırıp şerbet elde ediyoruz su ve süt soğuk olacak ısıtılmıyor Ocağın altını yakabiliriz yağımız iyice eridikten sonra irmiği katıyoruz ve sürekli karıştırarak kavuruyoruz irmik açık kahverengi bir renk haline gelene kadar yaklaşık Buda 10 dk sürüyor Kavurma işlemi tamamlanınca şerbetimizi döküyoruz ve iyice çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz Sonra altını kapatıp 2 – 3 dk bekletip servis yapabiliriz Üstünü ne ile isterseniz süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı toz şeker
*1 5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*1 yemek kasığı tereyağı veya margarin
15 Dk Da Nefis İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Yemek sonrası eşim ve kızımla birlikte yaptığımız çok kolay ama çok nefis ve pratik bir tarif Biz çok seviyoruz dileriz sizlerde seversiniz
Öncelikle teflon bir tavaya dolu dolu 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarini ( elinizde hangisi varsa ben margarin kullanıyorum) koyuyoruz Altını açmadan önce diğer malzemeleri hazırlarsanız iyi olur çünkü sürekli karıştırmak gerekiyor*Diğer tarafta şeker süt ve suyu iyice karıştırıp şerbet elde ediyoruz su ve süt soğuk olacak ısıtılmıyor Ocağın altını yakabiliriz yağımız iyice eridikten sonra irmiği katıyoruz ve sürekli karıştırarak kavuruyoruz irmik açık kahverengi bir renk haline gelene kadar yaklaşık Buda 10 dk sürüyor Kavurma işlemi tamamlanınca şerbetimizi döküyoruz ve iyice çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz Sonra altını kapatıp 2 – 3 dk bekletip servis yapabiliriz Üstünü ne ile isterseniz süsleyebilirsiniz Afiyet olsun