Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

16 Ağustos Hangi Burç

16 Ağustos Hangi Burç
0
186

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
16 Ağustos Hangi Burçtur

16 Ağustos Aslan burcudur
16 Ağustos günü Türkiye de ve Dünya da Yaşanan Kayda Değer Olaylar

1908 : AnkaraBağdat demiryolu işçileri greve çıktı
1909 : Cemiyetler Kanunu çıktı
1925 : Charlie Chaplin'in Altına Saldırıadlı filmi gösterime girdi
1929 : Çin ve Sovyet askerleri Mançurya'da çatıştı
1949 : Amerika Birleşmiş Devletleri'nden takviye olarak alınan iki muhrip Gölcük'e geldi Gemilere Gaziantep ve Gemlik adları verildi
1953 : İran Şahı Rıza Pehlevi ve Kraliçe Süreyya, Başbakan Musaddık'ı düşüremeyince İran'ı terkettiler 6 gün daha sonra Şah'a bağlı subayların darbesinden daha sonra geri döndüler
1953 : Türkiye'de İzmir Panayakopu'da inşa edilen Meryemana Evi açıldı
1954 : Murat Güler Manş Denizi'ni yüzerek geçti ve Manş'ı geçen birincil yüzücümüz oldu
1954 : Kıbrıs, Başpiskopos Makarios'un başkanlığında bağımsız bir cumhuriyet oldu
1962 : Türk hava sahasını ihlal eden iki Irak uçağı düşürüldü Irak iki gün daha sonra Türkiye'ye bir nota verdi ve Türkiye'yi Molla Mustafa Barzani'ye yardım etmekle suçladı
1971 : Türkiye Insanlar Kurtuluş PartisiCephesi, THKPC liderlerinden Mahir Çayan ve arkadaşlarının yargılanmasına başlandı
1974 : Andreas Papandreu 7 sene sürgünden daha sonra Yunanistan'a geri döndü
1974 : Türk birlikleri Mağusa, Lefkoşe, Lefke hattının kuzeyinde kalan bölgeyi denetim altına aldı ve alev kesildi
1983 : Uyruk gazetesinin yayını İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından durduruldu
1997 : 8 yıllık sürekli eğitim yasa tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi Aynı gün 8 takvim eğitim fonu için zam yapılmasına tekel ürünlerinden başlandı
1999 : Koalisyon ortakları arasında Af Yasa Tasarısı ile ilgili anlaşma sağlandı Türk Suç Oluşturan Kanunu'nun 312 maddesinde düzenleme yapıldı 312 maddenin 2 fıkrası af kapsamı açık havada bırakıldı *

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt