16 Yaşında Eğitimdeki Sıkıntıyı Yazdı orbay soydan Soydan, okullardaki güç, eğitim eşitsizliği ve üniversitelerde yaşanan türban konusuna değindi İlhami Ertem Lisesi 1’nci Sınıf öğrencisi Orbay Soydan, servis şoförlüğü yapan babası Murat ve ev hanımı annesi Emine Soydan'ın verdiği destekle ilköğretimden üniversiteye değin olan öğrencilik döneminde yaşanan sıkıntıları bilgisayarda yazdı Bilgisayardaki çalışmasına ‘Türkiye’nin Eğitimdeki Yeri’ adını veren Orbay Soydan, Öğrencilik yaşantım süresince çok sıkıntılar çektim Bilhassa öğretmenlerimiz tüm öğrencilere eşit davranmıyor ve fark yapıyor Okullarda hergün yaşanan zorlama olayları bizi çok korkutuyor Son günlerde üniversitelerde yaşanan türban olayları beni huzursuz etmeye başladı Ben şüphesiz üniversiteye türbanın girmesini istemiyorum Burada öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımını görüşlerinin yanı sıra bir takım haber kupürleri ve karikatürlere de yer verdim Fiziki durumumuz iyi olmadığı için bundan sadece 2 tane bastırdım Bunu kitap şekline getirdim Edirne'deki okullara götürerek öğretmenlerime okutmak ve sıkıntılarımızı söz etmek istiyorum Eğer bana destek verecek birileri olursa bundan daha çok bastırıp bütün Türkiye’deki okullara dağıtmak istiyorumdedi Eğitim gördüğü İlhami Ertem Lisesi'nde derslerinin iyi olduğunu gösteren Orbay Soydan, Tek isteğim Siyasal Bilimler Fakültesi okuyup siyasete atılmak En büyük idealim ülkemizi yönetecek bir sıfata ulaşmak ve Cumhurbaşkanı edinmek Bunu yerine getirmek içinde de elimden geleni yapacağımdiye konuştu