Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Töreni

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Töreni

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Kutlama Programı Sunumu

Sayın Kaymakamım Kıymetli Misafirler,

18 Mart Şehitler Günü'nü kutlamak için yığılmış bulunuyoruz
Sayın Kaymakamım
Programı arz ediyorum
1Hürmet Duruşu ve İstiklal Marşı
2 Günün Amaç ve Önemini Belirten Konuşma
3 Şiirler
4 Türküler
5 Şehitliğin Önemi ile İlgili Konuşma
6 Garnizon Komutanlığın Hazırladığı Hitabe
7 Program Baştan Başa Dia Gösterimi

Sayın Kaymakamım, Değerli Misafirler,
Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda, sizleri bir dakikalık saygı duruşuna ve akabinde İstiklal Marşı'na davet ediyorum
Dikkat
Ruhları şad olsun

Bu vatan ,yetişmiş açık fikirli insana azami ihtiyaç duyduğu bir dönemde 250000 genç milliyetperver aydınını toprağa gömmüş, bunun sıkıntısını sonradan çekmiş olmasına rağmen dünyaya ÇANAKKALE'NİN GEÇİLEMEYECEĞİNİde ispat etmiştirEn önemlisi de Çanakkale ruhu Milli Mücadelenin başlangıcı olmuştur

1 Program boyunca Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Çanakkale Savaşlarıyla ilgili dia gösterisi sunacaklar

2 Günün amaç ve önemini gösteren konuşmayı gerçekleştirmek üzere 'ı eğlence ediyorum

Çanakkale, yiğitlik ve inançla yoğrulmuş silahsız ve cephanesiz bir milletin tarihe yazdığı özgürlük mücadelesidir
M Kemal ATATÜRK

3 Şehidim adlı şiiri okuması için gösteri ediyorum

Çanakkale'yi bir asker olarak izah etmek imkansızdır Çelikten , manevi güçten , vatan aşkından bir insan yapısı ne demektir ? Bu sorumun cevabı , işte şu gösterişten uzaktan , mütevekkil ve ağırbaşlı Anadolu çocuğunun kendisi idi Düşmanları ona hayrandı

General Von SANDERS

4 Şehitlik ve Şehitliğin Önemini bildiren konuşmayı gerçekleştirmek üzere ı gösteri ediyorum

Biz şahısların kahramanlık sahneleriyle ilgilenmiyoruz Yalnız size Bomba Sırtı olayını anlatmadan geçemeyeceğim Müşterek siperler aralarında mesafemiz sekiz metre,yani vefat belli
Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulamamacasına hepsi düşüyor,ikincidekiler onların yerine geliyor; fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakika sonra öleceğini biliyor,en küçük bir duraksama bile göstermiyorSarsılmak yok ! Okuma bilenler ellerinde Kuran ’ı Kerim Cennete girmeye hazırlanıyorlar Bilmeyenler Kelimei Şahadet getirerek yürüyorlar Bu Türk askerlerindeki ruh kuvvetini belirten hayrete ve tebrike bedel bir örnektir
Emin olmalısınız fakat Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur
Mustafa Kemal ATATÜRK

5 Çanakkale İçinde ve Şehitler Ölmez adlı türküleri söylemek üzere eğlence ediyorum

Bayrakların karışması kanlara,
Kılıçların kükremesi kınlara,
Yanık bağırlara, ak alınlara,
Çelik yağmurunun çevrildiği yer

Ejder alev salan arslan böğrüne,
Timsah diş saplayan insan bağrına,
İstanbul denen canan uğruna,
Yüz bin canın yere serildiği yer

İstanbul'un gözler batmış baktığı,
Yavrularım diye inleme yaktığı,
Akarsu nehir yakut kanın aktığı,
Yiğit harmanının savrulduğu yer

6 Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okuması için eğlence ediyorum
O genç ve dâhi Türk Şefinin ( M Kemal'in ) o esnada orada bulunması , müttefikler bakımından, talihin en acı darbelerinden biridir
Alan MOORHEAR

7 Şehitler ve Zaferler ile ilgili konuşmasını gerçekleştirmek üzere Garnizon Komutanlığı'ndan ziyafet ediyorum

Sene mı geçmiş Iri bir ara,
Sızlıyor, sızlayacak elli bin sene geçse bile bu yara

Bir ulusun çiçeğini yedik diyorsunuz, doğrudur,
Sizin de nice nice oğullarınız burada kopmuştur

Biz o şehitlerimizi yeni bir doğuşa temel yaptık, ya siz,
Siz sömürgeler, açlığınızla suçlu yok misiniz?

Uyandık yeniden çağlardan, bulduk yeniden önderimizi,
Gökler sancak sancak doldurdu gönderimizi

Bulduk Mustafa Kemal'i yerden göğe al,
Her şehitten bir yaşama dalı Mustafa Kemal

8 Şehitleri Kutlama programı sona ermiştir, arz ederim *

858,481Konular
981,453Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt