Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

18 milyar lira harcanan Ilısu Barajı'nda üretim başlıyor

18 milyar lira harcanan Ilısu Barajı'nda üretim başlıyor

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
18%2Dmilyar%2Dlira%2Dharcanan%2DIlisu%2DBaraji%2Dnda%2Duretim%2Dbasliyor%2D235684%2Ejpg

Kesin projesi 1982 yılında hazırlanan temeli 2008 yılında atılan Mardin’deki Ilısu Barajı’nın birinci tribünü devreye alınıyor. Tribünün devreye alınmasıyla barajdaki enerji santralı elektrik üretimi başlamış olacak.

Atatürk ve Keban’dan sonra Türkiye’nin üçüncü büyük depolama hacmine sahip barajı için şimdiye kadar 18 milyar lira harcandı. Baraj ve santral, her biri 200 megawatt gücünde 6 tribünden oluşuyor.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni’ne video konferans yöntemiyle katılıyor.

Açılışta konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “48 yılda yapılan barajın iki katı son 18 yılda yapılmıştır. Bu da gösteriyor ki hizmet imkan işi değil iman işidir” dedi.

Erdoğan ise sözlerine “Ilısu Barajı ve Hidroelektrik santralimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadeleri ile başladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

* Yapımına başladığımız 2008’den beri krediden inşaasına her aşamasında pek çok engel ile karşılaştığımız bu eseri kararlılığımız sayesinde ülkemize kazandırdık.

* Bu tesisten faydalanacak şehirlerimiz için bugün bayram günüdür. 18 yıldır laf değil, eser üretme siyasetimizin bir örneği duruyor.  Ve kendi ülkesini yabancılara şikayet edenlere, kendi halkına silah çekenlere verdiğimiz en güzel cevap bu muhteşem eserdir.

Ayrıntılar geliyor…

858,515Konular
981,005Mesajlar
30,818Kullanıcılar
Ramocan3147Son üye
Üst Alt