Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

18 Milyarlık altın devinde miras kavgası çıktı! Hissedarlar birbirine girdi

18 Milyarlık altın devinde miras kavgası çıktı! Hissedarlar birbirine girdi
0
55

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
18%2DMilyar%2Dcirosu%2Dolan%2Daltin%2Ddevinde%2Dmiras%2Dkavgasi%2Dcikti%2DHissedarlar%2Dbirbirine%2Dgirdi%2D236891%2Ejpg

Ömer Halaç’ın eşi, kendisi ve çocuklarına ilişkin payın bedelinin ödenmesi için şirketin feshini istedi. Mahkeme, şirket hesaplarının incelenmesi için özel denetçi atadı. Ağabeyi Halaç’ın eşi İlknur Halaç’a karşı yöntemsiz icra takibi yaptırdığı argümanıyla da şirket genel müdürü Özcan Halaç hakkında dava açıldı.

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 18 milyar liralık cirosu ile birinci 20’de yer alan İstanbul Altın Rafinerisi ‘miras kavgası’ ile gündeme geldi. Türkiye’nin birinci resmi altın rafinerisi pozisyonundaki şirketin hissedarı olan aile üyeleri ortasında bir müddettir ‘miras kavgası’ yaşanıyor.

670 milyon liralık varlığa ait hengamenin tarafları, 2008’de ölen Ömer Halaç’ın eşi İlknur Halaç ile Halaç’ın kardeşi Özcan Halaç’tan oluşuyor. Üç çocuğu olan İlknur Halaç, yüzde 32 paya sahip oldukları şirket ile ilgili bilgi alamadıkları savında.

aEa2Xp9nXYAEDp9a.jpg

ÖZEL DENETÇİ

İlknur Halaç, sahip oldukları hisseye ait haklarını da kullanamadıklarını tez ediyor. Yüksek cirolu şirketin faaliyetlerini denetleyemediklerini öne süren İlknur Halaç, genel heyet ve idare şurası kararlarının iptali için arka arda davalar açtı.  

Şirketin geleceğine ait kritik kıymetteki davalardan biri de paydaşlığın giderilmesi için açıldı. Anılan davada, İlknur Halaç ve çocuklarının sahip oldukları payın bedeli belirlenerek hisselerinin ödenmesi istendi. Şirket hesaplarının incelenmesi için de denetçi atanması talep edildi. Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi, özel denetçi ataması yaptı. Atanan mali müşavir, şirket hesaplarına ait hazırlayacağı raporu mahkemeye sunacak.

İCRA TAKİBİ

Taraflar ortasında, mal varlıklarına ait açılan hukuk davaları yanı sıra, çok sayıda cürüm duyurusu şikâyeti de yapıldı. Yürütülen savcılık soruşturmalarından biri sonrası, şirketin hakim hissedarı Özcan Halaç ile eski çalışanı Ahmet Balcı hakkında, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘remsi dokümanda sahtecilik’ ve ‘bedelsiz senedi sürece koyma’ kabahatlerinden dava açıldı. Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada iki sanık, Ömer Halaç’ın sağken ödediği senetleri, eşi İlknur Halaç’a yönelik icraya koymakla suçlanıyor.‘

aaEa2Xs-hWkAA2kSL.png
'ÇOCUKLARIM İÇİN UĞRAŞIYORUM'

Dev şirketin hissedarı İlknur Halaç ise şu açıklamayı yaptı: “Üç çocuğum var. Onların haklarını müdafaaya çalışıyorum. Eşim, çocuklarının geleceği için kurduğu bu şirket uğruna hayatını kaybetti. Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinden birinin hissedarıyız. Lakin şirkete giremiyoruz. Bir dizi hileli iş ve sürecin yapıldığını görüyoruz. Mahkemeden şirkete denetçi atandı. Ağır cezada görülen davamız, asliye cezadaydı. Nitelikli dolandırıcılık’ kuşkusu güçlü olduğu için evrak ağır ceza mahkemesine gitti.”

'BANA KUMPAS KURDULAR'

Dava kapsamında savunmasını yapan Özcan Halaç, tahrifat yapılarak sürece konan senetler için “İlgim yok” dedi. Özcan Halaç savunmasında özetle “Mirasçıların mal varlığını azaltmak üzere bir niyetim olmadı. Lakin karşı tarafın bana kumpas kurması içinse bir çok sebep var. Asıl mağdur benim. Emelleri, bir gün de olsa bana ceza aldırıp, şirkete kayyum atatmak” dedi.

Başka sanık Ahmet Balcı ise suçlamaları kabul etti. Balcı, “İşten çıkarılmakla tehdit edildim. Senetlerin İlknur Halaç’a karşı kullanılacağını bilmiyordum” diye konuştu.

BÖLÜMÜN DEVİ POZİSYONUNDA

Şimdilerde, ‘miras kavgası’ ile gündemde olan İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), Türkiye’nin birinci resmi altın rafinerisi olarak 1996’da kuruldu.

Kamunun takviyesi ile kurulan şirketin payları 2002’de merhum iş insanı Ömer Halaç tarafından satın alındı. 

Vakit içinde değerli bir büyüme kaydeden şirketin geçen yılki cirosu 18 milyar 245 milyon TL olarak kayıtlara girdi. Şirket, 835 milyon dolarlık ihracatı ile de 2018’in mücevher kesiminde ihracat şampiyonu oldu. İAR, en büyük 16’ıncı sanayi kuruluşu pozisyonunda.

Hürriyet