Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

19 Mayıs İle İlgili Guzel Sozler

19 Mayıs İle İlgili Guzel Sozler
0
119

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
19 Mayıs İle Alakalı Sozler

Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor Bu eseri (Turkiye Cumhuriyetini) ona bırakacağım ve gozum arkamda kalmayacak

Zaferin buyukluğu, savaşın cetinliği ile olculur

Hicbir zafere cicekli yollardan gidilmez

Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yurumekteyiz Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugunun karanlıları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları icinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya calışan bir genclik gormemdir

Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklali kurtarılmaz Turk milleti, gelecek nesiller icin bunu unutmamalıdır19 Mayıs guven, sevinc, hareket gunud

Gencler, Cesaretimizi guclendiren ve surduren sizlersiniz Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kultur ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli orneği olacaksınız Ey yukselen yeni nesil, gelecek sizindir Cumhuriyeti biz kurduk; onu yukseltecek ve surdurecek sizsiniz benim naciz vucudum elbet bir gun toprak olacaktır, ancak Turkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

Ben Samsunu ve Samsun Halkını gorduğum zaman, memlekete ve millete ait butun duşunce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım Samsunluların hal ve durumlarında gorduğum gozlerinden okuduğum vatanseverlik ve fedakarlık ; umit ve tasavvurlarımı olumlu bir inanca goturmeye yetmişti

19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıc gunudur

Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor Bu eseri ona bırakacağım, gozum arkada kalmayacak Zafer “Zafer benimdir diyebilenlerindir

Butun umidim gencliktedir Her kafanın anlamaktan aciz olduğu yuksek bir varlıktır genclik

Turk cocuğu, cok zekisin, bu belli; fakat, zekanı unut, daima calışkan ol

9 Mayıs yeni Turkiyenin ve Ataturkun doğum gunudur

Spor gencliğin kuvvet kaynağıdır

Gencliğinde dik duranın ihtiyarlığında beli bukulmez

19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıc gunudur

alıntı

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,759Kullanıcılar
xmaxoqal1332Son üye
Üst Alt