Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

19 Mayıs Kutlamaları neden iptal edildi

19 Mayıs Kutlamaları neden iptal edildi
0
137

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
images19mayiskutlamalarinedeniptaledildi5b03248231329

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Oğretim Genel Mudurluğu, 81 ilin milli eğitim mudurluklerine gonderdiği yazı ile 19 Mayıs Ataturku Anma, Genclik ve Spor Bayramı torenlerinde, yonetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gosteri ve fon calışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesini, kutlamaların sadece okullarda yapılmasını istedi

Musteşar Emin Zararsızın, Milli Eğitim Bakanı Omer Dincer adına İl Milli Eğitim mudurluklerine dun gonderdiği yazıda, 1 Ekim 1981 tarihli Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Torenler Yonetmeliği hukumlerinde, Ataturku Anma, Genclik ve Spor Bayramının Başkent Ankara ve diğer illerde nasıl kutlanacağı, gosterilerin nasıl yapılacağının belirtildiği hatırlatıldı Kutlamaların kanun ve yonetmelikte yer almayan bazı iceriklerle gercekleştirildiğinin gorulduğu ifade edilen yazıda, yine kanun ve yonetmelikte, kutlamaların oğrencilerin katılımıyla yapılacağına dair bir hukmun bulunmadığı kaydedildi Yazıda şoyle denildi:

Kutlama torenlerinin hazırlık doneminin mevsim olarak soğuk bir zamana denk gelmesi nedeniyle sağlık sorunlarına yol acmasına, calışma suresinin uzun olması nedeniyle oğrencilerin derslere ilgisinin azalmasına, motivasyonlarının duşmesine, gonullu olmayan oğrenci velilerinin okullarla olan ilişkilerinin bozulmasına sebep olduğu yonunde duyumlar alınmaktadır

Bu haberin ardından bir soru takıldı aklıma
Ankara'daki oğrenciler uşumuyor, hastalanmıyor, derslerinden geri kalmıyor ve motivasyonları bozulmuyor mu? Bunu nasıl başarıyorlarsa diğer illerede oğretsinler Nedir bu Ankara gencliğinin sırrı