Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

198 öğrenciye aynı sınıfta eğitim

198 öğrenciye aynı sınıfta eğitim
0
66

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
198 öğrenciye aynı sınıfta eğitim 198 ilköğretim öğrencisi Bitlis'te tek sınıfta ders görüyor Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Güzelli köyünde, 198 ilköğretim öğrencisinin tek sınıfta ders gördüğü bildirildi Güzelli köyü Muhtarı Rızvan Aysal, köy eğitim ve öğretimin şiddet koşullarda sürdürüldüğünü söyledi Muhtar Aysal, 198 öğrencisi yer alan Güzelli Köyü İlköğretim Okulu'nda, ilk kez sınıf sıkıntısı yaşandığını belirterek, şöyle dedi: ''Okulda önemli derslik sıkıntısı yaşanıyor Köyün tüm öğrencileri tek sınıfta eğitim görüyor Sahiden okulda iki derslik var Bu sınıflar da birbirine fazla uzakta 2 derslikli okulda öğretmen sıkıntısı da çekiyoruz Hoca olmadığı için tek derslik kullanılıyor Çoğu süre bir sırada 4 öğrenci oturuyor Hoca olmadığı için 2 sınıfın bütün öğrencileri aynı anda ders görüyor Okulun camları kırık Çevre düzenlemesi yapılmadığı için, sınıfın içi çamurdan geçilmiyor Çocuklarımız çok fena şartlarda eğitim alıyor'' Okulda tuvalet ve lavabo bulunmadığını kaydeden Aysal, çocukların tuvalet ihtiyacı için ya evlerine gitmek zorunda kaldıklarını ya da bu ihtiyaçlarını uygun olmayan koşullar aşağıda yerine getirdiklerini ifade etti Tuvalet ihtiyacı için eve dışarı giden öğrencinin vakit kaybettiğini ve çoğunlukla derse yetişemediğini anlatan Rızvan Aysal, ''Öğrenciler bu durumda derslerine geç kalıyorlar Bütün bu sıkıntıları bizim çözmemiz imkansız Okulda öğrencilerimizin kuytu koşullarda eğitim almalarını istiyoruz Okulumuza hayırseverlerin ve duyarlı tüm vatandaşların yapacağı yardım ve destekleri bekliyoruz'' diye konuştu Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Felemez Yaşar ise okulda yaşanan sıkıntıları bildiklerini, ama tahsis yetersizliği sebebiyle bu sorunları zamanında çözemediklerini söyledi Yaşar, ''Şu anda ödenek sıkıntısı çekiyoruz Güzelli Köyü İlköğretim Okulunun durumunu biliyorum, fakat ödenek çıkmasını bekliyoruz Bu sorunların kısa zaman içinde çözülmesi için başta ilçeye yeterli tahsis gönderilmesi gerekiyor Bu durumda okulun tüm ihtiyaçlarını çözebiliriz'' dedi  

858,497Konular
982,543Mesajlar
30,279Kullanıcılar
Muhammed16Son üye
Üst Alt