Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

2 bilezikle kuruldu, dünya markası oldu

2 bilezikle kuruldu, dünya markası oldu

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
2%2Dbilezikle%2Dkuruldu%2Ddunya%2Dmarkasi%2Doldu%2D239020%2Ejpeg

Lider Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gebze'deki TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezi'ni ziyareti sırasında takviyesini açıklayıp pazarlama kelamı verdiği dünyanın birinci yüzde 100 elektrikli lastik tekerlekli ekskavatörü HICON 7W'yu üreten 42 yıllık Hidromek firmasının baş döndüren büyüme hikayesi herkesin ilgisini çekiyor.

Dünyada 6 kıtada, 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yapan firmanın yakaladığı muvaffakiyet sürecini anlatan Hidromek İdare Heyeti Lideri Mustafa Bozkurt, "1978'de babam, annemin bilezikleri ve dedemin emekli maaşı dışında öteki hiçbir sermayesi olmadan bu firmayı kurdu. Bugün biz üretmek zorundayız. Tarımda, endüstride, her alanda üretimin devamlılığını sağlamalıyız. Ülkemiz için üretim yapma maksadıyla bu günlere kadar geldik. Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisi ortasındayız. Yatırımlarımızın yüzde 5'ini Ar-Ge'ye ayırıyoruz. Katma bedeli yüksek üretim yapıyoruz. Yaklaşık 2 bin kişilik istihdam sağlıyoruz. Yalnızca yurtiçinde 380 tedarikçimiz var ve Türkiye'de 80 bin kişi dolaylı olarak buradan ekmeğini kazanıyor. Türkiye'miz için en güzelini yapmaya çalışıyoruz" dedi. HICON 7W'yu ürettikleri için büyük memnunluk duyduklarını söyleyen Bozkurt, "Tek şarjla 8 saat kullanım sağlayacak. 3.5 saatte olağan şarj istasyonlarından, 1.5 saatte ise süratli şarj istasyonlarından tam şarj olabilecek HICON 7W güç tüketimi olarak 5'e 1 tasarruf sağlayacak" halinde konuştu.

YERLİ ÜRETİM KABİLİYETİMİZ VAR

Amaçlarının daha fazla iş makinesi üretmek olduğunu vurgulayan Bozkurt, "Tek vardiyada günde yedi olan ekskavatör üretim sayısını 20'ye çıkarmak istiyoruz. Elektrikli ekskavatörlerin önemli bir pazar hissesi olacak. Batı ve Kuzey Avrupa'da önemli bir pazar var. Kurulduğumuz gün de inşaat makineleri yapıyorduk, bugün de süratimizi artırarak devam ediyoruz. Son periyotta katma kıymeti yüksek komponentler üretiyoruz. Ürettiğimiz bu makinenin üzerindeki akslar, şanzımanlar ve dönüş kulesindeki redüktörlerin hepsini yerli üretme kabiliyetimiz var. Büyük makinelerin çevirme ünitelerini yapıyoruz, motor greyderlerinin hem aks hem şanzımanlarını üretiyoruz" dedi.

ULUSLARARASI TASARIM ÖDÜLLERİ KAZANDI

TASARIM stüdyosu da bulunan Hidromek, Ar-Ge ve mühendislik alanındaki bilgi birikimiyle tasarım gücünü bir ortaya getiriyor. Tasarım sürecinde sanal gerçeklik uygulamalarından da en üst düzeyde faydalanan Hidromek, HICON 7W ile milletlerarası itibara sahip '2020 German Design' ve '2020 IF Product Design' tasarım mükafatlarını kazandı. HİDROMEK'in bugüne kadar kazandığı memleketler arası tasarım ödüllerinin sayısı ise 20'ye ulaşıyor.

YURTDIŞINDA 4 ŞİRKET

HİDROMEK'İN İspanya, Rusya, Japonya ve Tayland'da 4 başka şirketi bulunuyor. Tayland'daki şirket üretim tesisi niteliği de taşıyor. 2019 yılında şirket, cirosunun yaklaşık yüzde 70'ini ihracattan elde etti.

EKONOMİK VE ÇEVRE DOSTU EKSKAVATÖR

HİDROMEK'İN ürettiği dünyanın birinci yüzde 100 elektrikli lastik tekerlekli ekskavatörü HICON 7W, akıllı, ekonomik ve etraf dostu bir elektrikli kent ekskavatörü olma niteliğini taşıyor. İleri teknoloji eseri ekskavatör 'güvenli etraf sistemi' ile inançlı sürüş için etrafına art ekranı ile bilgi aktararak mümkün kazaların önüne de geçecek. Ekskavatör sahip olduğu elektrikli motoru sayesinde, daha sessiz, daha verimli ve etraf dostu olmasıyla öne çıkıyor.

Burak Çelik/Sabah

858,509Konular
980,844Mesajlar
30,693Kullanıcılar
naillehSon üye
Üst Alt