nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
2 Dünya Savaşında Serum olarak kullanılan Meyve Hangisidir
Cevap: 2 Dünya Savaşında Serum olarak kullanılan Meyve Hangisidir
Hindistan cevizi suyunun asitlik derecesi (pH 6,2) sütün pHsına (6,4) yakındır Bu hususiyetlerinden nedeniyle 2 Dünya Savaşı sırasında acil durumlarda steril glikoz çözeltisi yerine, izotonik vasfından dolayı hastaların damarlarına ilk elden Hindistan cevizi suyu verilmiştir Meyvelerin şeker miktarının en yüksek olduğu dönem, taze oldukları zamandır (% 5), olgunlaşma süresi arttıkça şeker miktarında düşme olur Taze meyvelerde şekerlerin % 75inden fazlasını dekstroz ve fruktoz meydana getirir Sakkaroz miktarı bu safhada % 11,5 arasındadır Altı aydan sonra olgunluk arttıkça dekstroz ve fruktoz miktarları azalırken, sakkaroz miktarlarında artma olur *
Cevap: 2 Dünya Savaşında Serum olarak kullanılan Meyve Hangisidir
Hindistan cevizi suyunun asitlik derecesi (pH 6,2) sütün pHsına (6,4) yakındır Bu hususiyetlerinden nedeniyle 2 Dünya Savaşı sırasında acil durumlarda steril glikoz çözeltisi yerine, izotonik vasfından dolayı hastaların damarlarına ilk elden Hindistan cevizi suyu verilmiştir Meyvelerin şeker miktarının en yüksek olduğu dönem, taze oldukları zamandır (% 5), olgunlaşma süresi arttıkça şeker miktarında düşme olur Taze meyvelerde şekerlerin % 75inden fazlasını dekstroz ve fruktoz meydana getirir Sakkaroz miktarı bu safhada % 11,5 arasındadır Altı aydan sonra olgunluk arttıkça dekstroz ve fruktoz miktarları azalırken, sakkaroz miktarlarında artma olur *