Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

2 kez kalbi durdu

2 kez kalbi durdu
0
67

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
2 kez kalbi durdu Ordu'da geçirdiği yürek krizi sonucu yaşama şansı yüzde 1 olan hasta, 13 kişilik ameliyat ekibinin doğaüstü çabası sonucu yaşama döndü Perşembe ilçesi Medreseönü beldesi Okçulu köyündeki evlerinde uyuyan Çağlayan Deniz (30), gece saat 0200 sıralarında göğsünde bir ağrı olduğunu belirterek ailesini uyandırdı Ağrının şiddetlenmesi üzerine kalp krizi geçirdiği görünen o ki genci ailesi Fatsa Devlet Hastanesi'ne getirdi Burada bir anda kalbi duran genç hasta elektroşok ve masaj tedavisi yapılarak hayata döndürüldü Ambulansla şimdi Ordu Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Çağlayan Deniz'in kalbi burada da ikinci defa durdu Yapılan elektroşok ve masaj tedavisinin arkasında her yerde hayata döndürülen gencin şuuru kapandı Solunum cihazına bağlanan gencin yapılan teşhisinde kalbini besleyen bir damarında tıkalı olduğu, yürek krizinin devam edeceği ve hastanın yaşama şansının oysa yüzde bir olduğu belirlendi 13 KARAKTER EKİBİN MUCIZEVI ÇABASI Dakikaların sınırlı, hastanın yaşama şansının çok kısıtlı olduğu bir ortamda ameliyata karar kılındı Ordu Devlet Hastanesi'nde üç ay önce İstanbul Medical Park Hastanesi ile yapılan işbirliği ile kalp ameliyatlarını başlatan ProfDr İsmet Dindar başkanlığında 13 kişilik ekip bütün riskleri alarak gece yarısı ameliyata girdi Yürek Damar Hastalıkları Uzmanı OprDr Kemal Uzun'un gerçekleştirdiği 3 saat süren ameliyat sonunda Çağlayan Deniz yaşama döndürüldü Kalbi besleyen damarların bitmiş açılmasıyla hayata tutunan Deniz, yoğun bakım servisinde narkozun etkisinden kurtulup gözlerini açtığında yaşadığına inanamadı Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı OprDr Kemal Uzun, hastanın geldiğinde şuurunun kapalı, kurtulma şansının ise ancak yüzde 12 dolayında olduğunu söyledi Kalbi besleyen bir damarın tıkalı olduğunu belirledikten sonra anjiyo, masaj, elektroşok gibi tedavilerin tedavi olmadığını görmeleri üzerine ameliyata karar kıldıklarını belirten OprDr Uzun, Büyük bir tehlike aldık fakat gerçekten başarılı bir ameliyat oldu Hastamıza yaşama şansı kazandırdığımız için mutluyuzdedi YAŞADIĞINA İNANAMADI Kalp krizi geçirdikten sonradan Fatsa ve Ordu devlet hastanelerine getirildiğini hiç hatırlamadığını belirten Çağlayan Deniz ise gözlerini açtığında yaşadığına inanamadığını söyledi Yürek krizi geçirdiği günün akşamında nişanı olduğunu belirten Çağlayan Deniz, şöyle konuştu: Yürek krizi geçirdiğim gün nişanım olacaktı Nişan hazırlıklarının planladığımız bir sohbetten sonra yattım Gece 0200 sıralarında göğüs kafesimde bir sancı başladı Sabahtan saat 0500'e değin geçer diye bekledim fakat geçmedi Kız kardeşim ve enişteme haber verdim Ondan sonradan hiçbir şey hatırlamıyorum Nasıl hastaneye gittim ve ne durumda ameliyata alındım hiçbir şey hatırlamıyorum Yaşadığıma da inanamıyorumdedi Fazla sigara içtiği için yürek krizini sigaranın tetiklediğini düşündüğünü gösteren Çağlayan Deniz, herkese çağrı yaparak Sigara içmeyin, benim durumumu görüyorsunuzdiye konuştu Anne Fatma Deniz ise oğlunu yaşama döndüren doktor ve hemşirelere teşekkür ederek, Sabah beri hiçbir şey yemedim fakat açlıkta hissetmiyorum Oğlumun yaşadığını, gözlerini açtığını görür görmez bütün her şeyi unutuyorum, bu sevinç bana yetiyorifadelerini kullandı haber7  

858,497Konular
982,019Mesajlar
30,001Kullanıcılar
juhjhbjnSon üye
Üst Alt