Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

2 oğlum daha var, onları da feda ederim" diyor.

2 oğlum daha var, onları da feda ederim" diyor.
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
2 oğlum daha var, onları da feda ederimdiyor Üç yaşındaki Ramazan, Şırnak'ta bayramın ilk günü mayına basarak şehit olan babası çavuş Ünal Demir'in tabutunun başında yaslı annesine soruyor: Babam neden burada yatıyor anne?Anne tutuyor kendini: Ağlamayacağımdiyor, hainleri sevindirmeyeceğim!Yeniden Şırnak'ta, pusuda 12 arkadaşıyla birlikte şehit düşen komando er Sıddık Küçükgöz'ün evinde de ağlama var 22 yaşında ölen komandonun terhisine 20 gün varmış Babası Hamit Küçükgöz, 20 gün askerlik yapmak için askerlik şubesine başvuracağını söylüyor; Vatana borcumuz kalmasındiyor Murat Uçar daha 1 ay önce evlenmiş Cenazesinde dul eşi gözyaşı dökerken babası 2 oğlum daha var, onları da feda ederimdiyor * * * Hangi halk müziği bir oğlunu gömerken, vatan uğruna diğerlerini ölüme yollamaktan söz eder ancak? Başka hangi toplumda vatan sevgisi evlat sevgisine eştir? Nerede analar Benim kuzumu geri getir Şırnak dağlarıdiye ağıt yakarken düşmanı sevindirmemek için gözyaşını içine atar? Nerede babalar, oğlundan kalan vatan borcu için askere yazılmaya kalkar? Bu nasıl bir aidiyet duygusu, nasıl bir vatan sevgisidir oysa, acılarla eksilmez; büyür inadına gerçi sormak isterim: Vatanı sevmenin, ölümden gayrı bir yolu yok mudur? Vatan ille kan dökerek, can vererek mi savunulmalı, sevilmelidir Ölümden vatanı ayırmanın, toprağı yaşayarak savunmanın bir yolu yok mudur? Ve şehit ailelerinin bu gönül zenginliğine karşın çektikleri yoksulluğa bakarak soruyorum: id Vatanın da onları sevmesi gerekmiyor mu; onların vatanı sevdiği kadar?* * * Diyoruz fakat; Söz konusu olan vatan ise, gerisi teferruattırAma tabutta yatan babasının canının bir ayrıntıolduğunu nasıl anlatabiliriz oysa 3 yaşındaki Ramazan'a? Hele vatanı sevmenin yegâne yolunun bu olduğu şüpheliyse Hele o ayrıntıın içindeki bazı teferruatlar fazla önemliyse Örneğin, Ünal Çavuş'un yetimine, 25 yıldır süren bir savaşta niçin hâlâ babasını o mayın belasından korumanın bir yolunu bulamadığımızı açıklamak Milli Savunma Bakanı'nın boynuna borç değil midir? Şehidinin 20 jurnal borcuiçin askere yazılmaya hazırlanan babaya, niçin bunca kayba karşın hâlâ teröre karşı, ahenkli ordu yerine donanımlı profesyonel birimlerle çaba edilmediğini izah etmek zorunda yok miyiz? Çeyrek asırdır kan dökülen bir bölgede hâlâ 2 PKK'lı bir jandarma karakolunu güpegündüz ciple basabiliyorsa, o şehitlerin ailelerine Kanları yerde kalmayacakdışarıya da bir şeyler söylenmesi gerekmiyor mu? 2 oğlum daha var, feda olsundiyecek dek vatanını seven bu insanlara, vatanın Onları da gönderaçık havada bir diyeceği yok mudur? Bu, mukadderat mıdır? Detaylar mı? * * * Günümüz dünyasında insan hayatının detaylarsayılamayacağını biliyoruz Mayının, pusunun, baskının kader olmadığını da Vatanı belli başlı yaralayanın, canlar yiterken Gelecek ay Amerika'ya gittiğimde Bush'a söyleyeceğimçağırmak olduğunu da Her saldırıdan sonra cenazede nutuk attığımız, teröre lanet ettiğimiz değin, Ünal Çavuş'un yetimi gibi Neden?diye sormanın, herkesi tedbir almaya, tedavi bulmaya zorlamanın vaktinin geldiğine de inanıyoruz Vatanı ölümle yok, yaşamla birlikte anmayı özlüyoruz Vatanseverlik, sadece tabanca sürüklemek, can saptamak, şehit düşmek değildir; Canlar yitmesin diye çareler dikkate almak, çözüm üretmek, ölüm yerine yaşamı, savaş yerine barışı, kindarlık yerine kardeşliği gururlandırmak de vatanseverliğe dahildir; bilinsin istiyoruz