Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

2. Sınıf Sebep Sonuc Cumleleri

2. Sınıf Sebep Sonuc Cumleleri
0
171

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
2 Sınıf Sebep Sonuc Cumle ornekleri

ikinci Sınıf Sebep Sonuc Cumleleri

Canım sıkılıyor, cunku arkadaşlarımla pikniğe gidemedim

Canım sıkılıyor ( sonuc ), cunku arkadaşlarımla pikniğe gidemedim( sebep )

Sebep Sonuc Ornek Cumleler
Aşağıdaki cumlelerde sebep sonuc ilişkisi verilmiştirBuna gore sebepleri mavi , sonucları kırmızı kutu icine alınız

Şofor uykusuz kaldığı icin kaza yapmış

Evler sağlam yapılmadı , dolayısıyla depremde yıkıldı

Selim sorumluluklarını tam olarak yerine getirmiyor , bu nedenle onunla calışmak istemiyorum

Sınavdan kotu not aldım cunku calışmamıştım

Havalar cok soğudu sonunda hastalandım

Similar threads

2 Sınıf Sebep Netice Tümce örnekleri ikinci Derslik Sebep Netice Cümleleri Canım sıkılıyor, çünkü arkadaşlarımla pikniğe gidemedim Canım sıkılıyor ( netice ), çünkü arkadaşlarımla pikniğe gidemedim( sebep ) Sebep Netice Misal Cümleler Aşağıdaki cümlelerde sebep sonuç ilişkisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
340
Sebep neden sonuc ilişkisi ile ilgili cumleler Neden Sonuc İlişkili Cumleler: Bir cumlede ifade edilen yargılardan birinin neden, diğerinin sonuc olabilecek bicimde kullanılmasıyla ortaya cıkan cumleler, neden sonuc anlamı taşır Bir cumlede neden sonuc ilişkisi genellikle “icin, ile, den...
Cevaplar
0
Görüntüleme
176
3 Sınıf Sebep Sonuc Cumleleri 3 Sınıf Neden Sonuc Cumlesi ornekleri Nedensonuc cumleleri bir olayın, bir durumun gercekleşme yada gercekleşmeme sebebini ortaya koyan cumlelerdir Birkac ornek verecek olursak; İşler bitmediği icin tatile cıkamadık (Tatile cıkamadık cunku işler bitmedi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
224
Sebep neden sonuç ilişkisi ile ilgili cümleler Niçin Netice İlişkili Cümleler: Bir cümlede ifade edilen yargılardan birinin niçin, diğerinin netice olabilecek biçimde kullanılmasıyla ortaya çıkan cümleler, neden netice anlamı taşır Bir cümlede neden sonuç ilişkisi çoğunlukla “için, ile, den...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
858,506Konular
983,053Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt