2 yaş çocukların zekasını geliştirecek oyunlar MerhabalarBenim ELİF adında tatlımı tatlı 2 yaşında bir kızım varKızımın fiziki gelişiminin yanına akıl gelişimininde en iyi şekilde olması için elimden geleni yapıyorumŞimdi size kızımla oynadığımız ve faydasını gördüğüm bir takım zeka geliştirici oyunlardan örnekler verceğimİlk zamanlarda zorlansakta hemen bu oyunlara alıştı23 yaş arası bebeği olan annelere tavsiyelerim şunlar: 1Renkli mandaları renklerine kadar ayırıyoruz kümeler halinde sonra hepsinden birer ikişer alıp bebeğime verdiğim mandalın rengindeki kümeye koymasını istiyorum ast bu arada renklerinde isimlerini tekrar tekrar söylüyorum 2Peluş,tahta,plastik oyuncak hayvanlarımız var onları bir torbaya koyuyorum ve bir tanesini almasını istiyorum daha sonra o hayvanın nasıl ses çıkardığını tekrarlıyoruz 3Bir tepsiye birincil ilk önce iki sonradan üç ve giderek çoğalan bir sayıda eşya koyuyorumBu eşyaları tanıması ve iyi bilmesi gerekiyor sonra onun gözlerini kapatıyor yada arkasını dönmesini sağlıyorum Ben tepsiden bir eşya saklıyorum onu varsayım etmesini istiyorumBunun sonunda doğruları kendinizce ödüllendirebilirsiniz 4) Şekiller,renkler ve altta tepede kavramı üstünde duruyoruzbunu yaparken bulbeygir oyuncaklar varya hani şu şekileri uygun boşluklara atmalı olanlar onlardan faydalanıyorum Kareyi, üçgeni veya dikdörtgeni ver diyorum onun vermesini sağlıyorum daha sonra o şekli şablon olarak kullanarak kağıda çiziyoruz bazen kalemi onun eline veriyorum birlikte çiziyoruzBazen de benim seçtiğim şeklin ne ve ne renk olduğunu soruyorumKareyi dairenin üsttüne ya da altına çizip kare nerde falan diye sorduğum da oluyor KIZIMI ÇOK LAKIN ÇOKKKKKKKKKKKKK SEVİYORUUUUUUUUUMMMMMMMM