200 Kadın Daha Bilgisayar Okuryazarı Oldu Intel'in us liderliğini yaptığı Kadın ve Bilişim Günü kapsamında tasarlanan Kadın ve Bilişim Eğitimleri projesi ilk meyvelerini vermeyebaşladı Intel, Teknosa ve Bilge Adam işbirliği ile bedava sağlanan eğitimleri başarıyla tamamlayarak yaşamlarında yeni bir pencere açan bir grup iştirakçi, belgelerini, Ayşegül İldeniz ve Güler Sabancı gibi meslek dünyasındaki başarıları ile kadınlarımıza örnek olan iki manâlı ismin ellerinden aldılar İstanbul – 2005 yılında Intel ve KADER işbirliğiyle hayata geçirilen Kadın ve Bilişim Günü, başarılı eğitim projelerini de beraberinde getirdi: Intel, Teknosa ve Bilge Adam’ın işbirliğiyle 18 Aralık 2006 tarihinde başlayan “Bayan ve Bilişim Eğitimleri projesine katılarak bilgisayar ve internet teknolojisiyle tanışan 200’e yakın bayan, eğitimlerini tamamlayarak hayatlarında yeni bir dünyanın kapılarını araladılar Son dönem eğitimini tamamlayan kadınlar İstanbul The Marmara Oteli’nde Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Alan Direktörü Ayşegül İldeniz, Sabancı Holding Idare Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grup Başkanı Haluk Dinçer ve Bilge Adam Genel Müdürü Hakan Çevik’in de katıldığı toplantıda katılım belgelerini aldılar Intel olarak, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de birçok eğitim projesi üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Intel Türkiye Ortadoğu ve Afrika Alan Direktörü Ayşegül İldeniz, Intel’in gelişimci kimliği içerisinde eğitim programlarının zaruri bir gereksinim olduğuna değindi İldeniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde teknoloji üretimi çok hızlı ancak üretilen teknolojiyi kullanacak veri ve birikim değil ise bu mesele nafile harcanan vakit ve enerjinin doğmasına neden oluyor bu nedenle Intel olarak eğitim programlarımızı geniş bir çerçevede sürdürmekteyiz Kadınlarımızın teknolojiyle tanışmasına, bilgisayarları jurnal hayatlarında kullanmalarına fazla siklet veriyoruz Bu amaçla bu sene üçüncüsünü düzenleyeceğimiz “Kadın ve Bilişim Günü dahilinde, hedefimize bir adım daha yaklaşmamızı sağlayan “Kadın ve Bilişim Eğitimleri Projesine Bilge Adam ve Teknosa ortaklığıyla devam etmekten sevinç duyuyoruz Bu proje ile teknoloji çağında hala bilgisayarla tanışmamış, teknolojiden uzaktan kadınlarımıza, yaşamlarını kolaylaştıracak bilgiler aktarmayı amaçlıyoruz Egitime katilan kadınlarımıza Windows XP esas işlemler, internet ve eposta işlemleri hakkında Bilge Adam’ın konusunda uzman eğitmenleri aracılığıyla dersler veriyoruz her biri artık bilgisayar kullanabilecek ve internet üzerinden çoğu işlemi gerçekleştirebilecek konuma geldi Onların başarılarından nedeniyle gurur duyuyoruz ve daha nice başarılı projelerde bu başarıları sizlerle paylaşmayı istek ediyoruz Kadınların hayatın içinde olabilmeleri için teknolojinin içinde olmaları gerektiğine dikkat çeken Sabancı Holding Idare Heyeti Başkanı Güler Sabancı teknoloji ile ilgili Intel Türkiye, Teknosa ve Bilge Adam’ın çalışanlarının vizyonları ile yaşam bulan Bayan ve Bilişim Eğitimleri Projesi’nin destekçisi olduğunu söyledi Bir ayda 200 kadının eğitim gördüğünü vurgulayan Sabancı “ Bu proje kartopu gibi büyüyecek Türkiye’nin öteki illerinde de aynı şekilde devam etmesini istek ediyorum dedi Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grup Başkanı Haluk Dinçer toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin birincil ve en yaygın teknoloji perakendecisi olarak Teknosa’nın eğitici ve bilgilendirici çalışmalara verdiği önemin altını çizdi Altı sene önce kişileri teknoloji ile buluşturarak kültürel ve sosyal yaşama teknoloji ile katkıda bulunma hedefiyle yola çıktıklarını bildiren Dinçer, bugün 43 ildeki 153 Teknosa mağazası ile sektör lideri dev bir teknoloji zinciri haline geldiklerini söyledi Intel, Teknosa ve Bilge Adam’ın buluştuğu Kadın ve Bilişim Eğitimleri Projesi’nin kadınlar için kaçırılmayacak bir fırsat olduğuna değinen Dinçer, “Herkes için teknoloji felsefesine inanan bir firma olarak kadınlarımızı Taksim mağazamızda ağırlamaktan ve onları teknolojiyle tanıştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz İnanıyorum ancak Türk kadını teknolojinin öneminin ve sunduğu fırsatların bilincinde Kadınlarımızın projeye bu kadar yoğun ilgi göstermesi ve kullanım sayısının yüksekliği de bunun bir göstergesi Teknolojik gelişmeleri takip edemeyen kadın, hayatını kolaylaştıracak veri ve deneyimlerden de yoksun kalmış oluyor bu nedenle Intel, Teknosa ve Bilge Adam’ın ortak düzenlediği bu program kadınlarımız için kaçırılmayacak bir fırsat, ufuklarını genişletecek bir eğitim seferberliğidir Eğitimlere katılarak yaşamlarında teknolojiye yer devretmek isteyen tüm kadınlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum dedi Projenin eğitim kanadını oluşturan Bilge Adam Genel Müdürü Hakan Çevik, çağdaş Türkiye’nin ana yüzünü akıllı ve teknolojiyi kullanabilir kadınların oluşturacağını belirterek, proje ortaklığından nedeniyle kibir duyduklarını açıklama etti Çevik, “Bilge Adam olarak toplumumuza bedel katacak projelere iki taraflı olmaktan ve birikimlerimizi aktarmaktan sevinç duyuyoruz Kadın ve Bilişim Eğitimleri Projesi’nin Intel, Teknosa ve Bilge Adam’ın oluşturduğu içten bir ortaklıkla daha büyük başarılara ulaşacağına inanıyorum 1997’den bu yanlamasına sürdürdüğümüz BT alanındaki eğitim misyonumuzun merkezinde, yüksek kalitede eğitimlerle hem bireylerin kariyer gelişimlerini keza de kurumların küresel rekabet gücünü çoğaltmak hedefi yer alıyor Türk data toplumunun gelişimi için dijital okuryazarlığı ve BT kullanımını bireyler ve kurumlar aralarında artırmanın yolu bilişimi desteklemek ve bilişim eğitimlerini yaygınlaştırmaktan geçmektedir Intel ve Teknosa ile gerçekleştirdiğimiz “Bayan ve Bilişim Eğitimleri Projesi boyunca vereceğimiz temel bilgisayar eğitimleriyle kadınlarımızı teknolojiyle sunmak ve her yıl 10 bin’e yakın bireyin yanı sıra, kadınlarımızın da bireysel gelişimine katkıda bulunmayı istiyoruz değerlendirmesinde bulundu Eğitimin arkasında sertifikalarını bölge kadınlar, tanıştıkları bilgisayar ve internet dünyası ile hayat sınırlarının genişlediğini bu eğitimlerden herkesin yararlanması gerektiğini açıklama ettiler seçme parça id