Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

2008 OKS sınav sonucları

2008 OKS sınav sonucları
0
110

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
OKS Sınav Sonucları İcin Tıklayınız

OKS'de, MatematikFen (MF) ve TurkceMatematik (TM) puan turlerinde birinciliği 5 aday paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, bakanlık Başoğretmen Salonu'nda, OKS sonuclarıyla ilgili basın toplantısı duzenledi Her iki puan turunde de birinciliği paylaşan adayların okulları ve isimleri şoyle:

Bursa Ozel Tuncsiper İlkoğretim Okulu'ndan Anıl Balkan
İstanbul FMV Ozel Ayazağa Işık İlkoğretim Okulu'ndan Atakan Ozel
Malatya Ozel Rahime Batu İlkoğretim Okulu'ndan Buşra Eroğlu
Bursa Ozel Emine Ornek İlkoğretim Okulu'ndan Ece İrem Arslan
İstanbul Ozel Merter Fatih İlkoğretim Okulu'ndan Reyyan Erguder

2005 ORTA OĞRETİM KURUMLARI OĞRENCİ SECME SINAVI SONUC BİLGİLERİ

İkinciliği 6 adayın paylaştığı OKS'de, MatematikFen (MF) puan turunde 4, TurkceMatematik (TM) puan turunde de 2 aday ikinci oldu MF puan turunde, Eskişehir Ozel Atayurt İlkoğretim Okulu'ndan Oral Ersoy Dokumacı, Manisa Turgutlu Cumhuriyet İlkoğretim Okulu'ndan Ahmet Karaduman, Kocaeli Ozel Korfezim İlkoğretim Okulu'ndan Arda Kucukguvenve İzmir Ozel Turk İlkoğretim Okulu'ndan Murat Uzun, TM puan turunde ise Zonguldak Ozel Zonguldak Ufuk İlkoğretim Okulu'ndan Yiğit Yarımbaş ve İstanbul Piri Mehmet Paşa İlkoğretim Okulu'ndan Doğan Yağız Kusmez, ikinciliği paylaştı

Ucunculuğu ise her iki puan turunde de Isparta Eğirdir Suleyman Demirel İlkoğretim Okulu'ndan Esra Şimşek ve İstanbul Ozel Avcılar Fatih İlkoğretim Okulu'ndan Omer Uludağ aldı

Ortaoğretim Kurumları Oğrenci Secme Sınavı'nda (OKS) TurkceMatematik (TM) alanında 703 bin 533, MatematikFen (MF) alanında 703 bin 532 aday, 160 baraj puanını gecerek, okul tercihi yapmaya hak kazandı

Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, OKS sonuclarına ilişkin bilgi vermek amacıyla Başoğretmen Salonu'nda basın toplantısı duzenledi Celik'in verdiği bilgiye gore, sınava başvuran 786 bin 284 adaydan 768 bin 636 aday sınava katılırken, 17 bin 648 aday sınava girmedi

Sınavda, 3 yanlışın 1 doğruyu goturmesi kuralının uygulanması nedeniyle geriye 2'den az doğru yanıtı kalan 65 bin 76 adayın puanı hesaplanamadı Bu adayların tum testlerden aldıkları ham puanların ortalaması 05'ten kucuk kaldığı icin standart puanlarının hesaplanamadığı kaydedildi

TM puan turunde 703 bin 533, MF alanında da 703 bin 532 aday, 160 baraj puanını aşarak ilgili puan turlerinde okul tercihi yapmaya hak kazandı

TM alanında 26, MF alanında 27 aday, 160 baraj puanını gecemedi

KIZLAR DAHA BAŞARILI

Sınava giren 402 bin 475 erkek oğrencinin yuzde 8941'i, 366 bin 161 kız oğrencinin yuzde 9386'sı baraj puanını gecti Adaylardan 12'sinin cevap kağıtları bakanlığa ''belirlenen sınav kuralları icerisinde ulaştırılamadığından'' iptal edildi

Her iki puan turunde de Edirne birinci, Ankara ikinci, Eskişehir ucuncu sırayı aldı

Resmi ve ozel fen liselerine yerleştirmede MF puanı, fen liseleri dışındaki okullara yerleştirmede de TM puanı kullanılacak Adaylar, sınav sonuclarını bakanlığın ''wwwmebgovtr'' internet adresinden ve Avea'nın SMS hizmeti aracılığıyla oğrenebilecekler

Sınav sonuc belgelerini bugunden itibaren mezun oldukları ilkoğretim okullarından alabilecek adayların adreslerine, ayrıca posta aracılığıyla sınav sonuc belgesi gonderilmeyecek

TERCİHLERİN ALINMASI

Bu yıl ilk kez OKS'de tercihler, adayların puanı belli olduktan sonra ve internet aracılığıyla alınacak Veliler, oğrencilerin mezun olduğu ilkoğretim okulu mudurluklerine başvurarak, tercih işlemlerini gercekleştirecekler
Sınav sonucunda fen liselerine 5 bin 328, sosyal bilimler lisesine 384, Anadolu liselerine 118 bin 900, Anadolu teknik ve Anadolu meslek liselerine 53 bin 719, Anadolu oğretmen liselerine 13 bin 230, Anadolu imam hatip liselerine 14 bin 40, ozel fen ve meslek lisesine 5 bin 2, sağlık meslek liselerine 7 bin 534 ve diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerine 634 olmak uzere toplam 218 bin 771 oğrenci yerleştirilecek

Tercih başvuruları, 21 Temmuz Perşembe gunu başlayacak ve 5 Ağustos'a kadar surecek Her iki puan turunun en az birinden 160 puan barajını gecen adaylar, puan turune gore en fazla 12 tercih yapabilecek

Yerleştirme sonucları 16 Ağustos'ta acıklanacak Kayıtlar, 1623 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Boş kalan kontenjanlara tercih kılavuzda belirtilen takvime uygun olarak merkezi sistemle ikinci kez yerleştirme yapılacak

BAŞARI ORTALAMALARI

Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, oğrencilerin sınav sorularındaki başarı durumlarını da gecen yılki sınav sonucları ile karşılaştırdı Buna gore, gecen yıl Turkce testindeki 754 başarı ortalaması, bu yıl 990'a, matematik testindeki başarı ortalaması 115'ten 235'e, fen bilgisi testindeki başarı ortalaması 470'den 479'a, sosyal bilgiler testindeki başarı ortalaması 768'den 820'ye yukseldi

Celik, her yıl adayların en cok zorlandığı testin matematik olduğunu belirterek, yeni mufredatın bu sonuclar da goz onunde bulundurularak hazırlanacağını kaydetti

Bu arada, birinciliği paylaşan adayların sınavda yoneltilen soruların tumunu doğru yanıtladıkları belirtildi Sınavda Turkce, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler alanlarının her birinden 25 olmak uzere toplam 100 soru yoneltilmiş, ancak MEB'in yaptığı değerlendirme sonucunda Fen Bilgisi'nden bir soru iptal edilmişti

Forumdas Ailesi Adına Sınava katılan tum evlatlarımıza başarılar diliyorum

858,497Konular
982,009Mesajlar
29,995Kullanıcılar
AcestreamingSon üye
Üst Alt