eurovision dumtek tek hadise şarkısını yılbaşı günü görücüye çıkardı hadisedümtektekdinle yeni yıl günü dümtk tek Türkiye adına Eurovision şarkı yarışmasına katılacak Hadise, TRT’nin aylık RadyoTelevizyon dergisine konuştu 1548625354 1548625354 eurovisiondumtektekhadisesarkisiniyilbasigunugorucuyecikardi5c4e25ce2e8baeurovisiondumtektekhadisesarkisiniyilbasigunugorucuyecikardi5c4e25ce2e8ba http:wwwntvmsnbccomnews294745 Eurovision’a Türkiye namına katılma hakkını elde ettikten sonradan ilk olarak TRT Radyo Televizyon Dergisi’ne konuşuyorsunuz Hangi duygular içindesiniz: Gurur, mutluluk, coşku, gurur… ya da hiçbiri? Koltuklarımıza kurulup Eurovision oylamasını ummak bizim ailede bir gelenekti Çaylarımızı yanımıza alır heyecanla annemle birbirimize sarılarak beklerdik Hatta Eurovision’un kitabını bile okumuştum Şimdi 3 dakika şarkı söyleyeceğim ve Türkiye’yi temsilcilik edeceğim Nasıl bir duygu Allah’ım Bakın tekrar sakinlikten coşkuya geçtim Haydi Allah’ım haydi! Biliyorum Eurovision’a gideceğim Ama hâlâ inanamıyorum hakikaten gidecek miyim? Ara Sıra bunu hissedemiyorum ara sıra de coşkulu bir sevinç duyuyorum Çıldırıyorum Eurovision heyecanı izlerken bir gün o sahnede kendinizi hayal ettiniz mi? Evet fazla düş ettim Çünkü ben evde tarak, kadeh ne varsa mikrofon olarak kullanıp şarkı söyleyen bir çocuktum Bu yarışma bizim ailede fazla önemliydi Herkes bu yarışmayı konuşurdu Peki, Avrupa’da yaşamış birisi olarak hiç Türkiye’ye oy gönderdiniz mi? Sertap Erener’e oy atmıştım Çünkü sahne şovu harikaydı Bu yüzden birinci olacağına da emindim Türkiye Eurovision’da son yıllarda başarılı sonuçlar alsa da; hüsranla biten sonuçlar da hafızamızda… Hiç “Ben de sonuncu olurum ya da netice hüsranla biter diye bir korkunuz oldu mu? Olmaz olur mu? Şimdilik ön elemeleri düşünüyorum Benim kendime güvenim bütün Oysa sonuçları saptamak benim işim değil Fazla fena bir netice alırsam kader kısmet derim Kendimi rahatlatmaya çalışırım Türkiye namına üzülürüm Mantıken başarı dek başarısızlık da işin içinde var Ancak hissi olarak insan zor anlar yaşayabilir “Birinci olacağım diyenlerden değilim “İyi olacağım diyenlerdenim Felek kısmet her şey… Annem bu yarışmaya katılacağıma inanamıyor bile “Biliyordum büyük şarkıcı olacağını ama bu kadarını hiç ummuyordumdiyor İşin açık konuşmak gerekirse ben de annem gibi şarkıcı olacağımı biliyordum lakin bu seviyeye ulaşacağımı varsayım etmiyordum Eurovision’un oylamasının politik olduğu defalarca tartışıldı Sizse uzun bir zaman müzik ve sahne şovu üstünde çalışacaksınız Politik oylama yorumları sizi üzmüyor mu? Ben de bu yarışmada verilen oyların politik olduğunu kabul ediyorum Bunu yalnızca ben değil hemen cümbür cemaat söylüyor Belçika son yıllarda hiç ilk 10’a giremedi Ancak bu benim çalışmamı engellemez Evet, kime sorsanız oylamanın politik kriterler düşünülerek yapıldığını söylüyor Ama bu sene oylama sisteminin değişeceğini jüri sisteminin de geleceğini anımsatmak isterim Bu yıl politik olmamasını dilerim Hangi ülkelerden oy elde etmek istersiniz Bilhassa oy istediğiniz bir ülke var mı? Malum bu yarışmada her ülke hemencecik her sene aynı ülkelere aynı oyları veriyor Bilhassa Belçika’dan bütün puan istiyorum Belçika gazeteleri çoktan “Bütün puan Türkiye’ye diye yazıyorlar Bu yarışmadan sonra Türkiye’nin tanıtımını daha da artmasını diliyorum; çünkü Belçika’dan Türkiye’ye tatile gelenler hayret ediyorlar Çünkü zihinlerindeki Türkiye ile gördükleri Türkiye fazla ayrı Geçmiş yıllarda Türkiye adına Eurovision’a katılan sanatçıların ufak bir kısmı daimi olurken, bazıları da unutuldu Sizin beğendiğiniz Eurovision temsilcileri kimlerdi? TRT öbür yıllarda, öbür sanatçıları tercih etti Ve derhal her sanatçının tarzı farklıydı Cümbür Cemaat kendi sitilinde başarılıydı Bu yüzden eleştiriye ya da beğeniye dikkat etmek gerekir Ben Sertap Erener’in katıldığı yılı fazla beğenmiştim id Müzisyen olarak kimi örnek alıyorsunuz? Fazla ad sayabilirim Ancak ilk aklıma ABBA geliyor yabancılardan… Türkiye’den birçok ismi beğeniyorum fakat kimseyi birebir taklit etmiyorum Kendim edinmek istiyorum Bu yüzden de hiç kimseyle alakalı kolay kolay konuşmak istemiyorum Eşsiz bir marka elde etmek istiyorum Bildiğiniz tanıdık olmayan diller fazla konuşuldu Kaç dil biliyorsunuz? Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Felemenkçe biliyorum Belçika’da yaşamam dil bilmemde büyük menfaat… Pazarlama bölümünde yüksek mektep okudum 5 dil biliyorsunuz; konserler dışında Türkiye’ye gelmiyorsunuz İyi bir ekiple çalışıyorsunuz ve bunların sonucunda soruyoruz: Alışıldık Türk sanatçısından farklı olarak neleri hedefliyorsunuz? Kendimi bildim bileli şarkı söylüyorum Günlerce ayna aleyhinde elimde şişe, kutu kalem şarkı söyledim Birkaç şarkıdan daha sonra kıyafet değiştirir; makyaj yapardım Yani çocukluktan itibaren hayallerim var… Hiç kimseyle polemiğe girmedim, girmeyeceğim Polemikten beslenen sanatçıları biliyoruz Müzik ve dans ile anılmak istiyorum İyi ekiplerle çalışmamın dıştan diğer sanatçılardan en büyük farkım; müziğimi öne elde etmek, özelimi gizlemek olur Daha hoş albümler çıkartmak… Türk kızı olarak değişik başarılar almak gelecek hedeflerim diyebilirim Çok çalışıyorum ve çalışmalarımı hakikaten profesyonel bir ekiple de takviye ediyorum Bir Türk kızının dünyaya açılmaması için hiçbir sebep değil Gelecekten fazla umutluyum Bu sektöre atıldığım andan itibaren söylediğim bir şey var: Daimi olmak, farklı olmak Bugün yaşım çok genç gibi görünüyor fakat ben şarkı söylemeye adeta doğar doğmaz başladım “Özelimi sır olarak saklamak diyorsunuz… Eurovision süresinde bütün gözler sizin üzerinizde olacak ve özel hayatınız çok konuşulacak Evet, tüm gözler benim üzerimde olacak fakat ben ortalarda olmayacağım çünkü bu süre dahilinde çalışıyor olacağım Ben kimselere laf atmayınca, kimselerle görünmeyince üzerime basın tarafından kötüleme atıldı Değil, Beyaz; yok Okan; değil başka şeyler Tümü yalandı Benim şimdiye dek hiçbir özelimi kimseler bilmedi Basın ben sustukça yazdı Lakin maalesef genelde yalan haberler yapıldı Türkiye’de yaşamıyorum bu yüzden de iftiraları okumuyorum; mesafe koymam beni koruyor az kalsın Bildiğim bir laf var: “Kimse için uykumu bozamam! Eurovision’da seslendirilecek şarkının dili de fazla tartışılıyor; seslendirilecek şarkının dili Türkçe mi olacak İngilizce mi? Şimdilik bunu tek başıma açıklayamam Ekibim var; TRT var… İngilizce fazla kuytu şarkı söylüyorum, bunu itiraf ediyorum Oysa son albümümde iki Türkçe şarkı söyledim fazla da beğenildi “Deli Oğlan şarkısı özellikle beğenildi İngilizce veya Türkçe inanın benim için fark etmez TRT ekibinin sizi tercih etmesinde sizin hangi avantajlarınız öne çıkmış olabilir? Bu soruyu iyice cevaplayamam; oysa dans, müzik sahne şovu benim işim TRT ile fazla ahenkli çalışacağımızı biliyorum TRT beni seçim etmekle kalmadı, bana inandı, bana büyük yardım verdi Benin arkamda TRT gibi bir camianın olması inanın koskocoman üstünlük… TRT’ye beni seçtiği için ve bana moral desteği verdiği için sonsuz minnettarım
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.