2010 kamuda atamalar ile 32 bin yeni memur alınacak açıktan memur atamaları açıktan memur atamaları 2010 alan kurumlar 2010 devir ile alan kurumlar alacak 32 bin kişiye iş sahası açıldı Meclis'e sunulan önümüzdeki yılın bütçesine göre, 2010 yılında kamuya açıktan tahsis aracılığıyla 32 bin yeni memur alınacak Yeni memurların 21 bini genel bütçeli kuruluşlarda, 4 bini de üniversitelerde atama yapacak TBMM'ye sunulan 2010 Yılı Merkezi Idare Bütçe Tasarısına göre, yeni yılda kamuya açıktan tayin yoluyla 32 bin yeni memur alınacak Tasarının kadroların kullanımına ilişkin esasları aranjör maddesine tarafından, halk yöneticilik, kurum ve kuruluşları özgürlük memur kadrolarına yılında emeklilik, vefat, istifa ya da nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde açıktan ya da öteki halk idare, kurum ve kuruluşlarından nakil suretiyle tahsis yapabilecek Böylece Bütçesinde yüzde 25'e düşürülen atama ve nakil limiti, yeni yılda da tıpkı geçerli olacak Söz konusu sınırlar içinde memur ihtiyacını karşılayamayacak yöneticilik, kurum ve kuruluşlardan yükseköğretim kurumları için ilave 4 bin adet, diğerleri için de ek 21 bin tahsis izni verilebilecek 7 BİN AKADEMİK PERSONEL 2010 Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısında üniversitelere yeni yılda 4 bin memurun yanı sıra, 7 bin de akademik personel alma hakkı tanınıyor Tasarıya göre, yükseköğretim kurumları, öğretim üyesi dışındaki abes öğretim elemanı kadrolarına, bu yıl emeklilik, vefat, istifa, nakil, eğitimin tamamlanması veya başarısızlık sonucu kurumlarından ayrılan öğretim elemanı sayısının yüzde 25'ini (araştırma görevlisi kadroları için yüzde 100'ünü) geçmeyecek şekilde açıktan ya da öteki kuruluşlardan naklen tahsis yapabilecek Bu sınırlar içinde öğretim elemanı ihtiyacını karşılayamayacak yükseköğretim kurumları için ek 7 bin adet ödev izni verilecek Üniversitelerin büyüyen öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması nedeniyle 2010 Bütçesi'nde 7 bine yükseltildi KAPSAM DIŞI KURULUŞLAR Bu aradaTıpta Uzmanlık Tüzüğü gereğince muavin kadrolarına yapılacak atamalar, Türk silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu zarfında veya diğer ilgili mevzuata tarafından gerçekleştirilecek askeri personel atamaları, güvenlik hizmetleri sınıfında yer alan kadrolara yapılacak atamalar, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu gereğince yapılacak atamalar ile Özelleştirme Kanunu uyarınca gerçekleştirilecek personel nakilleri, emeklilik, ölüm, istifa ya da nakil sonucu ayrılanlara ilişkin yüzde 25'lik sınıra yan olmayacak 126 tane engelli personel alınacak Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı, 5'i belediye edinmek üzere, 11 millet kuruluşu 126 engelli personel alımı için imtihan açacak Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yer alan ilanına tarafından; Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) 60, Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanlığı 10, Jandarma Genel Komutanlığı 17, Adnan Menderes, Harran ve Amasya Üniversitesi Rektörlüğü 5'er adet engelli personel alımında bulunacak Ayrıca Bursa Büyükşehir 18, Burdur Belediyesi 3, Ordu, ve KayseriDeveli ile HatayAltınözü Belediyesi de 1'er adet engelli personel alacak Başvurular, 26 Ekim ve 9 Kasım tarihleri aralarında iş saati bitimine dek ilgili kuruluşlara yapılacak Katsayı fazla 'işe' yarayacak Üniversiteye girişte, iş liselilerin önündeki 'en büyük engel' olarak adlandırılan katsayı uygulamasına son verilmesinin, ara eleman sıkıntısı çeken işletmelerin gereklilik duyduğu nitelikli personeli bulgu konusunda, olumlu yansımaları olacağını bildiren meslek çevreleri, mesleki eğitimin her tarafta çekici ülkü getirilmesi için bir takım önlemler alınmasını istiyor Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, gelişen Türkiye'de, meslek liselerinin çekici ülkü getirilmesinin bundan böyle zaruri olduğunu söyledi Uzun yıllardır, uygulanan hatalı politikalar nedeniyle iş liselerinin cazibesini yitirdiğini, fakat son düzenlemenin olumlu bir adım olduğunu anlatan Özgümüş, '30 sene kadar önce iş liselerine sınavla girilirken, bugün öğrenci yokluğundan birçok birim kapatılıyor, öğrenci bulmakta zorlanılıyor' dedi