Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

2010 KPSS sınav tarihleri

2010 KPSS sınav tarihleri
0
71

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
2010 KPSS imtihan tarihleri Gireceklere çoktan başarılar dileriz2010kpsssinavtarihleri5c58a3c456ab1alt Öğrenci Seçme ve Atama Merkezi Başkanı Prof Dr Ünal Yarımağan, ''Üniversiteye antre sınavlarında uygulanacak açık uçlu soruları bu yıl sormayacağız'' dedi Yarımağan, ÖSYM Yürütme Kurulu'nun haftalık toplantısı için geldiği Karabük Üniversitesinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006'da üniversiteye giriş sınavlarında temel değişiklikler yaptıklarını, bu değişikliklerin lise müfredatını kapsadığını söyledi Öğrencilerin sınavda sorulan sorulara daha fazla çalıştığını, ancak sorulmayan konulara hiç çalışılmadığını gösteren Yarımağan, şöyle konuştu: ''Önümüzdeki 35 yıl içinde sınavlarda açık uçlu sorular (aşağı cevapları olmayan, adayların açıklama yapmasına olasılık veren sorular) da sormayı planlıyoruz Üniversiteye antre sınavlarında uygulanacak açık uçlu soruları bu sene sormayacağız Sistemin uygulanabilmesi, sınava giren öğrenci sayısında belirli bir azalmanın sağlanmasıyla muhtemel olabilecektir Açıkladığımız bu sistem olumlu karşılandı, negatif tepki almadık'' ÖĞRENCİNİN OKULA DEVAMI Imtihan sistemini kurarken ortaöğretimi etkilememeye çalıştıklarını, oysa ana görevlerinin öğrencinin okula devamını sağlamak olmadığını vurgulayan Yarımağan, şunları kaydetti: ''Bu bizi aşan bir konu Biz negatif etkileri kaldırmaya çalışıyoruz Fakat öğrencinin okula devamını temin etmek azıcık da bizim dışımızda Özellikle genel liselerdeki gerekli derslerin tamamından sorular soruyoruz Eğer okulda öğretilenler öğrenciyi tatmin ederse öğrenci dershaneye gitmekten fazla okula devam eder Oysa dershanede öğretilenlerin sınav açısından daha doyurucu ve hazırlayıcı olduğunu hissederse öğrencinin o süre dershaneye gitmesini önleyemezsiniz'' KPSS Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) sonu çift sayıyla biten yıllarda 2 sınav, tek sayıyla bitenlerde de tek sınav yapıldığını ifade eden Yarımağan, sözlerini şöyle tamamladı: ''Çift sınav, yüksek öğretim ile ortaöğretim ve ön lisans düzeyindedir 2010 çift yıl olduğu için bu sene huysuz koşul olmazsa temmuz ayı başlarında yüksek öğretim düzeyinde, eylül ayı ilk yarısında da ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde KPSS yapılacaktır'' AA  

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt