2011 müdür ve müdür yardımcılığı soruları puan değerleri ve durumu :wwwbilgilihocamcomsorusinavsoruvecevaplarihtml?amp;goto newpost konusunda misafir üyemizin sorduğu müdür yardımcılığı sorularına konumuzda yer vermiştik Beki soruların cevaplarına göre puan değerleri dağılımı nasıl olacak ? 1 Türkçe‐Dil Bilgisi %10 2 Resmî Yazışma Kuralları %5 3 Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılâp Tarihi ve Milli Güvenlik %10 4 TC Anayasası (Top %9) a) Genel Esaslar %3 b) Esas Hak ve Ödevler %3 c) Cumhuriyetin Temel Organları %3 5 Genel Kültür %6 KANUNLAR %60 6 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 7 5018 sayılı Ulus Finansal Yönetimi ve Denetleme Kanunu 8 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun 9 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu 10 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu 11 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 12 4982 sayılı Veri Edinme Hakkı Kanunu 13 3071 sayılı Başvuru Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun 14 1702 sayılı Birincil ve Orta Tedrisat Muallimlerinin Terfi ve Tecziyeleri Hakkında Kanun 15 4483 sayılı Memurlar ve Öteki Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun BAKANLAR KURULU 16 Millî Eğitim Bakanlığı Idareci ve Hoca KARAlerinin Ders RI ve Ilave Ders Saatlerine İlişkin Karar YÖNETMELĠK 17 Millî Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği LER 18 Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 19 Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Yönetmeliği 20 Millî Eğitim Bakanlığı Okul‐Aile Birliği Yönetmeliği 21 Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği 22 Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği 23 Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 24 Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği 25 Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği 26 Ulusal ve Resmî Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği YÖNERGELER 27 Millî Eğitim Bakanlığı Sancak Törenleri Yönergesi Eğitim Kurumu Müdürlüğü Seçme Sınavı Konuları ve Puan Değeri 1 Türkçe‐Dil Bilgisi %10 2 Resmî Yazışma Kuralları %4 3 Halkla İlişkiler Ve Iletişim Becerileri %4 4 Mektep Yönetimi %4 5 Yönetimde İnsan İlişkileri %4 6 Mektep Geliştirme %4 7 Eğitim ve Öğretimde Ahlak %5 8 Türk Idare Sistemi Ve Protokol Kuralları %5 KANUNLAR %60 9 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 10 5018 sayılı Kamu Parasal Yönetimi ve Yoklama Kanunu 11 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun 12 1739 sayılı Millî Eğitim Esas Kanunu 13 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu 14 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 15 4982 sayılı Veri Edinme Hakkı Kanunu 16 3071 sayılı Başvuru Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun 17 1702 sayılı Ilk ve Orta Tedrisat Muallimlerinin Terfi ve Tecziyeleri Hakkında Kanun 18 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Millet Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun BAKANLAR KURULU 19 Millî Eğitim Bakanlığı Idareci ve Öğretmen KARlAerinin Ders RI ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar YÖNETMELĠKLER 20 Millî Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği 21 Millî Eğitim Bakanlığı Namzet Memurlarının Yetiştirilmelerine İlişkin Mevzuat 22 Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 23 Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Faaliyetler Yönetmeliği 24 Millî Eğitim Bakanlığı Mektep‐Aile Birliği Yönetmeliği 25 Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği 26 Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği 27 Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 28 Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği 29 Mektep Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği 30 Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği 31 Ulusal ve Resmî Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği YÖNERGELER 32 Millî Eğitim Bakanlığı Bayrak Törenleri Yönerges