90’ların en ünlü harika modellerinden biri olan Naomi Campbell, önümüzdeki aylarda İngiliz Moda Kurulunun düzenlediği 2019 Moda Ödülleri'nde ‘Moda İkonu’ armağanı ile taçlandırılacak. Moda koluna olan eği sebebi ile ödüllendirilen Campbell birebir devranda içtimaî açıdan yaptığı yardım kampanyaları ile onurlandırılıyor. Haber geçtiğimiz akşam Londra’daki Ritz Oteli'nde düzenlenen görkemli bir kokteylde açıklandı.
İngiliz Moda Kurulu CEO’su Caroline Rush, “Londralı ikonik Naomi Campbell’den bu mükafatı daha çok hakedecek biri düşünemiyoruz, Naomi bölüme yaptığı inanılmaz ekler ile hatun gücünü, aktivizmi ve ihtişamı temsil ediyor. Önümüzdeki Aralık ayında Londra’da Moda İkonu Ödülü'nü Naomi’ye vermekten ve memleketler arası moda sanayisine olan eklerini onurlandırmaktan gurur duyuyoruz” diyerek armağanın hakettiği sahibine verileceğinin altını çizdi.
Daha evvel 2017’de Donatella Versace’ye verilen bu armağan, moda bölümünde fark yaratan isimleri onurlandırıyor. Londra’da doğan Campbell’in moda kariyeri genç bir yaşta Covent Garden’da keşfedilmesi ile başladı. 30 seneyi aşkın deneyimi ile 500’ün üzerinde mecmua kapağında nokta alan ünlü model, Burberry, Chanel, Prada, Versace ve Louis Vuitton üzere bir çok markanın yüzü oldu.
Yaptığı yardım kampanyaları ile ismini uyguna kullanan Campbell, 1993’te Nelson Mandela ile çalışmaya başlamış ve ünlü başkan 1997’de Campbell’in sayısız bağış çalışmaları üzerine kendisini “manevi torunu” ilan etmişti. 2013 yılında ‘Diversity Coalition’ kampanyası ile moda dalındaki ırkçılığa dikkat çeken ünlü model, geçtiğimiz aylarda Forbes Woman Afrika’nın ‘Leading Women Summit’ programında mahal aldı.
2005 yılında ‘Fashion for Relief’ girişimini geliştiren Campbell, her sene düzenlediği bağış defilesi ile gereksinimi olanlara yardım yapıyor. Moda dalının en ünlü isimlerinin desteklediği bu girişim daha evvel Haiti zelzelesi ve Katrina kasırgası kurbanlarına bağış toplamıştı. Bu sene Londra’da gerçekleşecek olan ‘Fashion for Relief’ defilesi, Eylül ayındaki Moda Haftası kapsamında gösterilecek.