teknolojiuzmani
FD Üye
Uzman öğretmenlik eğitim programlarına başvurmak isteyen binlerce kişi Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan uzman öğretmenlik açıklamalarını yakından takip ediyor. Uzman öğretmenlik için müracaatta bulunan bireylerin gereken kaideleri sağlayıp sağlamadı ise 1 ve 3 Haziran tarihleri ortasında vilayet kıymetlendirme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek. Pekala uzman öğretmenlik müracaatları nasıl yapılır? Gereken kaideler nelerdir?
Uzman öğretmenlik için müracaatta bulunmak isteyen binlerce aday gereken süreçleri tamamlamaya başladı. Uzman öğretmenlik için müracaat ayrıntıları ise Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonrasında muhakkak oldu. Yapılan açıklamaya nazaran eğitimlerin 18 Temmuz tarihinde başlayacağı duyuruldu. Gerekli eğitim için müracaatlar ise 1 ve 10 Haziran 2022 tarihleri ortasında alınacak.
Uzman Öğretmenlik Müracaatları Nasıl Yapılır?
Uzman öğretmenlik için müracaatta bulunmak isteyen bakanlığa bağlı resmi kurumlarda vazife yapan öğretmenler MEBBİS üzerinden müracaatlarını yapabilecekler. Müracaat kaidelerinin sağlanıp sağlanmadığı istikametinde yapılan değerlendirmeler akabinde uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-05 Eylül 2022, başöğretmenlik eğitimleri ise 18 Temmuz-19 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
19 Kasım 2022'de yapılacak olan yazılı imtihan müracaatları akabinde 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri ortasında alınacak. Yapılan imtihanın sonuçları ise 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.
UZMAN ÖĞRETMENLİK MÜRACAAT EKRANI
Uzman Öğretmenlik Müracaat Kuralları Nelerdir?
Uzman öğretmenlik müracaat kaideleri Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuru ile aşikâr oldu. Müracaat kurallarına aşağıda bulunan adresten ulaşabilirsiniz.
UZMAN ÖĞRETMENLİK MÜRACAAT ŞARTLARI