Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

21 üniversitede rektörlük seçimleri başlıyor...

21 üniversitede rektörlük seçimleri başlıyor...
0
66

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
21 üniversitede rektörlük seçimleri başlıyor 21 üniversitede rektörlük seçimleri başlıyor​ YÖK’ün belirlediği takvime göre, 21 üniversitede 1819 Haziran 2008 tarihlerinde rektör adaylığı seçimleri yapılacak Üniversitelerde rektörlük seçimleri heyecanı yarın başlıyor 21 üniversite yeni rektörünü seçecek YÖK, seçimlerde en çok oyu alan 6 rektör adayından 3‘ünü, sıralama yaparak 2223 Haziran ‘da yapılacak genel kurulda Cumhurbaşkanlığı’na gönderecek Rektörlerin tahsis sürelerinin bitmesi sebebiyle 21 üniversitede seçim heyecanı yaşanıyor Yarın 21 üniversitede başlayacak olan seçimler iki gün sürecek Rektörlük için profesör akademik unvanına sahip kişiler namzet olabiliyor Rektör adayı seçimleri üniversitelerde gizli oyla yapılıyor Oy verecek her öğretim üyesi oy pusulasına yalnız bir adayın ismini yazabiliyor Üniversitede yapılan seçimlerde maksimum oy alan 6 rektör adayını YÖK’e bildiriliyor 2223 Haziran’da yapılacak YÖK Genel Kurulu da bu adaylar arasından 3 ad seçilerek Cumhurbaşkanı’na sunulacak Cumhurbaşkanı 3 aday arasından birini rektör atıyacak 8 REKTÖR ADAY OLAMIYOR Rektörlük seçimleri yapılan üniversiteler ise şöyle: Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, ODTÜ, Trakya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Giderken Ankara, Atatürk, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, Ondokuz Mayıs, ODTÜ ve Uludağ Üniversitesi Rektörleri de 2 dönem rektörlük görevi yaptıkları için tekrar rektörlüğe adaylıklarını koyamayacaklar ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDE 8 NAMZET Ankara Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi’nde rektörlük yarışı büyük çekişmeye sahne olacak Rektörlükte ikinci dönemini doldurduğu için yasal olarak baştan aday olamayacak olan Prof Dr Nusret Aras koltuğunu 8 aday profesörden birine devretmeye hazırlanıyor Adayların altısı tıp fakültesinden olurken, diğer iki öğretim üyesi diğer bölümlerden rektörlüğe adaylığını koydu Ankara Üniversitesi Rektörlüğü yarışında Tıp Fakültesi’nden Prof Dr Taner Demirer, Prof Dr Hikmet Akgül, Prof Dr Erkan İbiş, Prof Dr Tümer Çorapçıoğlu, Prof Dr Necati Örmeci, Prof Dr Nezih Elverdi adaylıklarını açıklarken; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr Cemal Taluğ ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Prof Dr İsmail Doğan rektörlüğe aday olduklarını açıkladılar İşte rektör adaylarının seçimi kazandıkları takdirde Ankara Üniversitesi için yapacakları: GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDE ESKİ VE YENİ REKTÖR YARIŞACAK Gazi Üniversitesi’nde de 8 aday rektörlük için yarışıyor Halen rektörlük görevini yürüten Kadri Yamaç’ın yanı sıra ProfDr Sedat Demircan, eski rektör Prof Dr Rıza Ayhan, Prof Dr Haluk Tokuçoğlu, bir dönemin Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği görevini yürüten Prof Dr Hasan Biri, Prof Dr Eyüp Bedir, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof Dr Akıllı Taner, Prof Dr Belirli Özdoğan ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Refik Turan aday oldu ODTÜ’DE ÇEKİŞMELİ TERCIH ODTÜ Rektörü Prof Dr Ural Akbulut iki dönem rektörlük yaptığı için tekrar adaylığını koyamayacak ODTÜ’de, eski Rektör Yardımcısı Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof Dr Türker Gürkan ile İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof Dr Mustafa Tokyay, Rektör Yardımcısı olan Prof Dr Ahmet Acar, Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Prof Dr Fatoş T Yarman Vural, Cihaz Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof Dr Nevzat Özgüven ile Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof Dr F Canan Çilingir rektör adayı olacaklarını açıkladı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE 10 NAMZET Akdeniz Üniversitesi’nde 18 Haziranda 670 öğretim üyesi, yeni rektörü tahsis etmek için sandık başına gidecek Halen rektörlük görevini yürüten aynı zamanda Üniversiteler Arası Komite Başkanı da olan Prof Dr Mustafa Akaydın’ın yanı sıra, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümünden Prof Dr Mehmet Baykara ve Prof Dr Kemal Emek, Prof Dr Abit Demircan, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimlerinden Prof Dr Yakup Alıcıgüzel, Dahili Tıp Bilimlerinden Prof Dr Oğuz Bircan, Esas Tıp Bilimlerinden Prof Dr Hüseyin Bağcı, İktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nden Prof Dr Mahmut Duran, Çevre Sorunları Araştırma ve Tatbik Merkezi Müdürü Prof Dr Tuncay Neyisçi ve Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr İsrafil Kurtcephe adaylık için başvurularını yaptı İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NDE MÜŞTERI FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ YARIŞACAK İnönü Üniversitesi’nde mevcut rektör Prof Dr Fatih Hilmioğlu’nun, ikinci kere atandığı ödev süresinin dolacak olması sebebiyle namzet olamayacak Bu seçimlerde 419 öğretim üyesi oy kullanacak Prof Dr Erkan Pehlivan, Prof Dr Mehmet Özcan Ersoy, Prof Dr Cemil Çelik, Prof Dr Mehmet Demircan, Prof Dr Ergün Ekinci Prof Dr İbrahim Keleş adaylığını açıkladı Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Sezai Yılmaz’ın da daha önce adaylığı düşünmediğini açıklama etmesine karşın adaylık kararı verdiği öğrenildi Daha önce adaylığını açıklayan Prof Dr Ramazan Özdemir ise Haziran ayı başında Prof Dr Cemil Çelik lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NDE 8 ADAY YARIŞIYOR Mevcut rektör Prof Dr Mustafa Yurtkuran aday olamazken eşi Prof Dr Merih Yurtkuran rektör adaylığı için yarışıyor Keza Prof Dr Mete Cengiz, Prof Dr Ali Sürmen, Prof Dr İbrahim Kanyılmaz, Prof Dr İrfan Kırıştıoğlu, Prof Dr Mahmut Yavuz, Prof Dr Oktay Gözü ve Prof Dr Rıfat Albay rektörlük için namzet olduğunu açıkladı ERCİYES ÜNİVERSİTESİ’NDE PROF DR UTAŞ NAMZET OLMUYOR Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof Dr Cengiz Utaş, bitmiş aday olmayacağını açıkladı Erciyes Üniversitesi’nde 6’sı aynı fakülteden 7 Öğretim Üyesi, Rektörlük İçin Yarışacak Tıp Fakültesinden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Başlıca Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof Dr Mehmet Akif Özdemir, Prof Dr Nazmi Narin Ve Prof Dr Adnan Öztürk, İç Hastalıkları Esas Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Fahrettin Keleştimur, Farmokoloji Esas Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Yalçın Tekol, Tıbbi Genetik Asıl Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Munis Dündar’ın rektörlük seçimlerine girecek DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE 8 ADAY Dicle Üniversitesi Rektörü Prof Dr Fikri Canoruç’un atama süresinin bitecek olması sebebiyle yapılacak olan rektörlük seçimleri için 8 namzet var Rektörlük için adaylığını birincil açıklayan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Hüsnü Fazıl Erdem’in gerisinde, Tıp Fakültesi Bayan Hastalıkları Başlıca Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Talip Gül, Tıp Fakültesi Biyoistatistik Asıl Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Ömer Satıcı da seçimlerde namzet olduğunu açıkladı Tıp Fakültesi Biyoistatistik Başlıca Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Ekrem Müftüoğlu, Dicle Üniversitesi Rektör yardımcılığını yapan Prof Dr Eralp Arıkan, Tıp Fakültesi Fizik Çare Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Jale Saraç ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Asıl Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Recep Işık da rektörlük için aday oldu Rektör Prof Dr Fikri Canoruç’un eşi Prof Dr Naime Canoruç’un da namzet olduğu öğrenildi GAZÜ’DE 5 NAMZET Gaziantep Üniversitesi rektörlük seçimleri için mevcut rektör Prof Dr Erhan Ekinci adaylığını açıkladı Ayrıca Prof Dr Özcan Balat, Prof Dr Yavuz Coşkun, Prof Dr Ahmet Kaya ve Prof Dr Ömer Arpacıoğlu’nun rektörlük için yarışacak BOĞAZİÇİ’NDE TEK ADAY SOYSAL Boğaziçi Üniversitesi’nde ise Rektör Prof Dr Ayşe Soysal rektörlük için ikinci kere aday Boğaziçi’nde Soysal’ın karşısında hemen şimdi aday çıkmadı CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE 7 NAMZET Cumhuriyet Üniversitesi’nde ise mevcut rektör Prof Dr Mehmet Bakır namzet olacağını açıkladı Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Asıl Bilim Dalı Başkanı Prof Dr İlyas Dökmetaş, İktisadi ve Yönetimle Ilgili Bilimler Fakültesi Dekanı Prof Dr Mehmet Ali Akpınar, İktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (İİBF) İktisat Bölüm Başkanı Prof Dr Aziz Kutlar, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Faruk Kocacık, Tıp Fakültesi, Maddi Alici ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı ve Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Belli Başlı Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Pediatrik Alerji Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Ömer Cevit rektör adaylığını açıkladı ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE ZORLU YARIŞ Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde ise 12 rektör adayı bulunuyor Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof Dr Enver Altaş, Prof Dr Hikmet Koçak, Prof Dr İsmet Kırkpınar, Prof Dr Selahattin Çelebi ve Prof Dr Şevki Özdemir rektör adayı oldu İktisadi Idari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof Dr Muammer Yaylalı ile Prof Dr Uğur Güllülü’nün yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof Dr Nihat Akbulut, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Sebahattin Tüzemen, Prof Dr Ümit Demir, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Talat Yanık ve Prof Dr Recep Orbak adaylığını açıkladı Mevcut rektör Prof Dr Yaşar Sütbeyaz ise tayin süresinin dolması sebebiyle namzet olamıyor ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDE 5 ADAY Rektör Prof Dr Alper Akınoğlu aday olduğunu açıklarken, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Yalçın Kekeç, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Ünal Zorludemir, Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Mustafa Nazik ile Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Osman Serindağ da rektör adayı olduğunu bildirdiler EGE’DE 6 ADAY YARIŞACAK Ege Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Belli Başlı Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Cüneyt Hoşcoşkun, Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’nin şefi Prof Dr İsa Durmaz, İç Hastalıkları Başlıca Bilim Öğretim Üyesi Prof Dr Cendeğer Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Soy Erdener, Rektör Yardımcısı Prof Dr Haluk Baylas ile en Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof Dr Kayhan Kantarlı rektör adaylığını açıkladı Mevcut Rektör Prof Dr Işık Halkası Bayındır’ın ise atama süresi dolduğu için aday olamıyor DOKUZ EYLÜL’DE SEÇIM ÇEKİŞMELİ GEÇECEK Dokuz Eylül Üniversitesi’nde mevcut rektör prof Dr Kesin Saraç, adaylığını koyamayacak Seçimlerde Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof Dr Mehmet Füzün, ProfDr Siraç Dilber, Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof Dr Sedef Gidener, Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof Dr Halil Köse, İktisadi ve Yönetimsel Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Prof Dr Zerrin Toprak Karaman, Prof Dr Atilla Akkoçlu, ile Tıp Fakültesi İç Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanlığı’nı yürüten Prof Dr Ülkü Akpınar rektörlük için yarışacak İTÜ’DE ÜÇ NAMZET YARIŞACAK İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof Dr Faruk Karadoğan ise görev süresinin bitmesine az bir süre kala rektörlüğe yeniden namzet olduğunu açıkladı Karadoğan’ın yanı sıra Prof Dr İbrahim Akduman ve Prof Dr Mahir Vardar aday olduğunu açıkladı KTÜ’DE 3 NAMZET Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) yapılacak rektörlük seçimi için mevcut Rektör Prof Dr İbrahim Itina ve eski rektör Prof Dr Aydınlatılmış Dumanoğlu’ndan sonra Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Tahsin Yomralıoğlu da namzet oldu OMÜ’DE BERNAY’IN DEVIR SÜRESİ DOLDU On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) ise Prof Dr Hüseyin Akıcı, ProfDr Sait Bilgiç ve Prof Dr Erdal Ağar rektörlük için yarışacak Mevcut Rektör Prof Dr Ferit Bernay 2 dönem rektörlük görevini yürüttüğü için aday olamıyor TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE 5 REKTÖR ADAYI Trakya Üniversitesi’nde ise mevcut Rektör Prof Dr Enver Duran’ın yanı sıra Prof Dr Hediye Altun, Prof Dr Muhsin Koten, Prof Dr İrfan Coşkun ve Prof Dr Oğuz Taşkınalp aday olduğunu açıkladı YTÜ’DE ÖREN BAŞTAN NAMZET Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr Durul Ören her tarafta namzet olduğunu açıkladıYTÜ’de rektör Ören ile beraber toplam 6 aday bulunuyor milliyetcom