Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

23 Nisan'a Özel Bir Skeç

23 Nisan'a Özel Bir Skeç

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
23 NİSAN TİYATRO SKEÇ PİYES

KONU: Köyde gerçekleşen 23 Nisan Milli Bağımsızlık ve Çocuk Bayramı ’na ilgisiz kalan muhtar köy kahvesinde oturmaktadır O sırada oradan geçen Emekli Zabit bunu görünce sebebini öğrenmek ister ve kahveye girer Muhtarla konuşarak ilgisizliğinin sebebini anlamaya çalışır

KİŞİLER: Emekli Zabit, Köy Muhtarı, Kahveci

YER: Köy Kahvesi

OYUN

MUHTAR(Esneyerek): Cümbür Cemaat tutturmuş meclis açıldı Bugün meclisin açılışının yıl dönümü, anma yapılıyor Sen de katıl Ne işim olur

EMEKLİ ZABİT(Yaklaşarak):Selamün Aleyküm Muhtar Nasılsın, iyi misin?

MUHTAR(Dönerek):Eyiyim Sen nassın?

EMEKLİ ZABİT: İyiyim şükür

MUHTAR(Bağırarak):Kaveci bize iki eksik şekirli kave

KAHVECİ: Buyur mıhtar bol köpüklü kaveleriniz

MUHTAR: Bilirim senin bol köpüklü kavelerini Bol köpüklü diye içtik durduk; ne köpüğü bilemedik

ZABİT: Biliyor musun muhtar bugün neyin yıl dönümü?

MUHTAR: Biliyom Zabit Efendi Lakin bu kutlamaya ne lüzum var onu bilmiyom?

ZABİT(Pat Diye): Ne diyorsun sen muhtar? Bugünün ne olduğu nasıl bilmezsin? Kutlamaya ne gerek var dersin?

MUHTAR(Gülerek): Ne bağırıyon? Zabit Efendi Bilmek zorunda mıyım?

ZABİT EFENDİ(Yüksek Sesle):23 Nisan 1923 Tarihi sana bir şey hatırlatmıyor mu? Çocuk Bayramı bir manâ açıklama etmiyor mu?

MUHTAR(Kısık sesle): Etmiyo Ben bilmem 23 Nisan 1923 ’te ne oldu? Niçin çocuklar bugünde bayram yapılır?

ZABİT EFENDİ: Yazık san muhtar bu köyün başına bundan başka muhtar olmuşsun Insanlar senden iş bekliyor

MUHTAR: Zabit Efendi söle bakalım 23 Nisan 1923 ’te ne oldu? Bugün niçin önemlidir?

ZABİT EFENDİ: Muhtar, 23 Nisan 1923 ’te Irk kendi sözünün sahibi oldu Millet ne derse o olur dendi Ve öyle de oldu Sen seçilirken seni köylü seçmedi mi? Onlar istese seni seçmezlerdi? Yok mi?

MUHTAR(Utanarak): Evet Köylü beni seçmezdi Fakat benden iyisini mi bulacaktı? Ben işlerimi halletmek için konuşmam para ile işlerimi hallederim

ZABİT EFENDİ: Sen bu dek bilirsin seçimle iş başına gelmenin önemini,23 Nisan 1923 ’ün önemini

MUHTAR: Yahu Zabit Efendi sen meclisin bu dek önemli olduğunu nerden biliyorsun? Hiç gittin mi meclise?

ZABİT EFENDİ: Ben ordudan emekli olmadan önce Ankara ’ya meclisi görmeye gittim Seçilen ahali bizi orada nasıl ve ne dek temsilcilik ediyor diye Seçimle gelen insanlar bizi en güzel şekilde temsil ediyor Önceden böyle miydi? Osmanlı zamanında varlıklı ve sözü geçen millet giderdi Fakat acilen böylece değil

MUHTAR(Utanmış bir şekilde): Haklısın galiba Zabit efendi seçimle gelen insanların sözleri daha bir itibarlı oluyo Zira onları halk seçiyo Beni de köylü seçmedi mi? Atatürk milleti kurtardığı gibi onlara laf hakkı da verdi

ZABİT EFENDİ: Ha şöyle muhtar yola gel Hadi kalk okula 23 Nisan Milli Bağımsızlık ve Çocuk Bayramı ’nı kutlamaya biz de katılalım Muhtarsız kutlama olmaz

MUHTAR: Tamam Ama önce bakkala uğrayalım çocuklar için bir şeyler alalım Madem bugün onların günü böylece yok mi?

ZABİT EFENDİ: Öyle bugün çocukların bayramı Onların eğlenmesi, gülmesi lazım Gelecek
neslimiz onlar

MUHTAR(Yüksek sesle): Kaveci hadi sen de kaveyi kapada gel Bugün önemli bir gün kutlamalara gideceğiz

KAHVECİ: Tamam mıhtar Geleyom

Üçü birlikte kutlamalara katılmak için mektep meydanına giderler

YASİN AYDOĞAN
TÜKÇE ÖĞRETMEN *

858,523Konular
981,281Mesajlar
31,135Kullanıcılar
Moris5454Son üye
Üst Alt