teknolojiuzmani
FD Üye
Ekranların sevilen yemek yarışması MasterChef bu akşamki bölümüyle yine izleyicisini ekrana kilitledi. Bu bölümde İstanbul'da bulunan Adile Sultan Kasrı'na giden ve öğretmenler günü adına özel yemekler hazırlayan yarışmacılar 24 Kasım Çarşamba akşamı kıyasıya rekabet etti. Programı izleyenler 'evde düğün çorbası nasıl yapılır?' sorusuna cevap aramaya başladı. Peki evde düğün çorbası nasıl yapılır? İşte düğün çorbası tarifi, malzemeleri ve püf noktası...
Tüm dünya mutfaklarına ait yemeklerin yapıldığı yarışma MasterChef bu akşam 120.bölümüyle ekranlara geldi. Yarışmacılar düğün çorbası yaptı. Peki düğün çorbası nasıl yapılır? Haberimizde sizin için derledik...
Düğün Çorbası Malzemeleri
300 gr kuzu gerdan (kemikli)
Kemiksiz kuzu but
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 litre et suyu
500 ml su
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yumurta sarısı
Limon
Tereyağı
Sıvıyağ
Kırmızı Pul Biber
Kuru Nane
Etleri yıkayın ve tencereye koyun, üzeri 4 parmak aşacak şekilde soğuk su ilave edin.
Soyduğunuz soğanla, patatesi, havucu ve karabiberi ilave edip, et iyice yumuşayana kadar pişirin (Düdüklü daha kolay olacaktır).
Pişen eti kemiklerinden ayırıp küp küp kesin.
Et suyunu süzdükten sonra kenara ayırın.
Terbiyesi için un ve yoğurdu bir kap içinde çırparak karıştırın. Bir miktar et suyu ekleyerek seyreltin.
Doğradığınız etleri tencereye alın üstüne tereyağı ve sarımsakları ilave ederek 1-2 dakika kadar kavurun. Et suyunu ekleyerek orta ateşte kaynatın.
Kaynayan et suyundan 2-3 kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın.
Ilınan terbiyeyi tencereye ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Küçük bir tavaya tereyağını, sıvı yağı, kırmızıbiber ve naneyi alıp kızıdırın. Sıcak çorbaya kızgın yağı ilave edin ve servis yapın.
Düğün Çorbası Tarifi Püf Noktaları
İsteğe göre kemikli dana eti de kullanabilirsiniz.
Terbiye karışımını sıcak et suyuna azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
Çorba kıvam almaya başladığında sık sık karıştırın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
İsteğe göre haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.