Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

24 kasım öğretmenler günü hakkında yazı

24 kasım öğretmenler günü hakkında yazı
0
117

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Cevap: 24 kasım öğretmenler günü

Öğretmenler Gününün Kısa Tarihçesi
Türkler, ilk önceleri Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanmışlardır 8 Yüzyıldan itibaren, İslamiyetin kabul edilmesiyle birlikte Uygur alfabesi bırakılarak Arap alfabesine geçilmiştir
Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran ulu önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur
Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazan sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır
24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Insanlar Mektepleri'nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir
Halk Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır

Bu sene 24 Kasımı 25defa öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız

24 Kasım Öğretmenler Günü

İnsan, dünyaya geldiğinde, daha bebek iken gözlerini açar açmaz çevresindekilerini hissetmeye çalışır Yemeği, içmeyi, emeklemeyi, yürümeyi, koşmayı ve konuşmayı öğrenir Kendisini ve çevreyi algılamaya çalışır Bütün bunlara rağmen yine de yardıma muhtaçtır

İnsanın yaşamdaki birincil yardımcıları anne, baba, abla, ağabey, nine ve dedesidir Büyüyüp artan çocuk bilgilenme sürecine girer bu nedenle aile içi eğitim ve öğretim beceriksiz kalır Çocuğun bu döneminde gereklilik duyduğu bilgileri, ancak okulda öğretmen klavuzluğuda sistemli bir eğitimle olacağı ve yönlendirileceği fiziki olarak ortaya çıkmıştırOkulun ve öğretmenin devreye girmesiyle ailenin de bu konuda sorunu çözülür

Bir ulusun modern ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin nitelikli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile oysa muhtemel olabilir
Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyohesaplı alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir Eğitime gereken yük ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir

Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve hayat hazırlayan kimsedir Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve rolü önemi ve değeri nedir, sorunlarını atamak ve öğretmeni olması zorunlu yüce oruna oturtmaktır Öğretmenlerin kendi aralarında bağı desteklemek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, hürmet ve dayanışmayı güçlendirmektir Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin tanrısal bilincine varmalarını sağlamaktır İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kere daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür

Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı söz etmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, gezmek veya bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en kıymetli hediye olacaktır *