Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

24 Öğrenciye Tasdikname Verilmesi

24 Öğrenciye Tasdikname Verilmesi
0
67

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Çekmeköy Mehmetçik Lisesinde 'Eylem Yaptıkları' Gerekçesiyle Mektep Disiplin Kurulu Tarafından Tasdikname Verilerek Uzaklaştırılan 24 Öğrencinin Durumları ile İlgili Olarak, 'İtirazları Değerlendirip,çocuklarımızın Örgün Öğretim İçerisinde Kalmaları İçin Lehlerine Yapılabilecek Ne Varsa Yapacağız' Dedi
İstanbul Ulusal Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Çekmeköy Mehmetçik Lisesinde 'eylem yaptıkları' gerekçesiyle Okul Disiplin Kurulu göre tasdikname verilerek uzaklaştırılan 24 öğrencinin durumları ile ilgili olarak, 'İtirazları değerlendirip,çocuklarımızın örgün öğretim içerisinde kalmaları için lehlerine yapılabilecek ne varsa yapacağız' dedi

Muammer Yıldız, İstanbul Kültür Üniversitesi ARGE Merkezinin İstanbul İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü meslek birliğinde yürüttüğü 'YÖNVER Projesi' kapsamında düzenlenen 'Yeni Öğrenci Seçme Sıralama Sisteminde Oyunun Kuralları ve Imtihan Kaygısı' konferansı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Tasdikname alan bazı öğrencilerle dün görüştüğü hatırlatılan ve konuyla ilgili son gelişmeler sorulan Yıldız, şunları söyledi:

'Henüz çocuklardan birinin müracaatı bize geldi Konu İl Disiplin Kuruluna geldiği vakit baştan değerlendireceğiz ve disiplin kurulumuz çocuklarımızla ilgili kararını verecek Bu, nihai karar yok Bu, mektep sisteminden, örgün öğretimin dışına dışında tutmak değil, sadece tasdikname ile uzaklaşma Yani bir diğer okulda örgün öğrenimlerine devam edecekler Bu ilçenin vermiş olduğu bir karar İtirazları değerlendirip, bize gelen dosyayı değerlendirip, süreç içerisinde çocukların örgün öğretim içerisinde kalmaları için lehlerine yapılabilecek ne varsa yapacağız Çünkü bizim için olan, çocuklarımızın bulundukları okulda eğitim ve öğretime devam etmiş olmaları Bunu teminen ne yapmamaz gerekiyorsa onu yapacağız Ama bu kararı verirken de tabii ben tek başıma karar verecek değilim ama bir perspektif olarak şahısların lehine olabilecek en ufak öğe ne ise ben onu ölçmek istiyorum Disiplin Kurulundaki arkadaşlarımın da bunu bu şekilde değerlendireceğini düşünüyorum'

'OLAY KİTLESEL BİR EYLEM DEĞİL'

Muammer Yıldız, bir gazetecinin 'Siz öğrenci olsaydınız TEKEL'e destek verir miydiniz?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Türkiye'de 17 milyon öğrenci var fakat bu durum çok sınırlı sayıda öğrencinin katıldığı bir durum Dolayısıyla bu, kitlesel bir durumu açıklama etmiyor Çocuklarımız, çevre koşullarından etkilenerek birtakım algılamalar içerisine girebiliyorlar Bu değişik algılardan kaynaklanıyor Yoksa bu eğitimöğretim sürecinde normalde karşılaşabileceğimiz bir husus yok Oysa sonuçta yine de çocukların okul ortamında yaptığı bir eylemdir'

'BİR YERDE IHMALKÂRLIK VARSA ONU ASLA GÖRMEZLİKTEN GELEMEYİZ'

Üç öğrencinin yaşamını yitirdiği tramvay kazasıyla ilgili olarak protesto gösterisi yaptıkları gerekçesiyle Kemal Hasoğlu Lisesi öğretmenleri hakkında soruşturma başlatıldığı oysa Fatih'te bir ilköğretim okulunda öğrencisine dayak attığı iddia edilen öğretmen hakkında işlem yapılmadığı ifade edilerek değerlendirmesi sorulan Yıldız, şunları söyledi:

'Yaz dönemine girilmesi dolayısıyla okullarda can sıkıntısı ve gevşeme olduğunu, çocukların daha bakımlı çevreyle kucaklaştığını görüyoruz Daha itinalı olunması konusunda ilçe milli eğitim müdürleri ile görüşme yaptım Yarın yeniden toplantı yapacağız Okul idarelerimiz, müdürlerimiz bu konuda olabildiğince dikkatli davranıyorlar lakin kabul edelim fakat 3 milyon 200 bin öğrencisi bulunan bir kentte tahsis yapıyoruz Olumsuzluklar, veliler değin bizi de yaralıyor, bizi de üzüyor Bu çocukların tamamı benim kendi çocuklarım gibi Ben onlarla yakinen ilgileniyorum Fakat bir yerde ihmalkârlik varsa onu asla görmezlikten gelemeyiz Aksine biz bunların daha derinlemesine incelemeler ve incelemeler yaparak üstüne gideriz Ancak kişileri de ortaya bir çözümleme raporu, soruşturmayı gerektiren bir şey çıkmadan suçlamak da olamaz Oysa suçlu kimse gereği yapılır ve kanun önünde de hesabını verir Bizim birini diğerine seçim etme gibi katiyen bir derdimiz olamaz Çünkü İstanbul olarak sorunsuz, sıfır maceralı ve en fazla bir eğitimöğretim süreci planlıyoruz' *

858,510Konular
980,873Mesajlar
30,728Kullanıcılar
Rob_Santos20Son üye
Üst Alt