Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

29 efsane bilim adamı tek fotoğrafta

29 efsane bilim adamı tek fotoğrafta
0
114

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yukarıda gördüğünüz fotoğraf 1927 yılında tarihteki en parlak bilimsel zekaların buluştuğu beşinci Solvay Konferansı'nda çekildi Albert Einstein, Niels Bohr, Marie Curie, Erwin Schrödinger, Werner Heisenberg, Wolfgang Pauli, Paul Dirac ve Louis de Broglie bu buluşmadaki önemli isimlerden sadece birkaçıydı Bu bilim insanlarının yarıdan fazlası çoğunluğu fizik ve kimya alanlarında olmak üzere Nobel Ödülleri'ne layık görüldü

Ayrıca fotoğrafta görülen tek kadın olan Marie Curie de iki farklı alanda Nobel Ödülü alan tek bilim insanıdır Siyah beyaz haliyle bile epik bir görüntü oluşturan bu fotoğraf pastincolourcom adresinde yer alan ve mygrapefruit takma adını kullanan bir editör tarafından yeniden düzenlenerek renklendirildi ve çok daha etkili bir görünüme sahip oldu

Renklendirme işlemini gerçekleştiren editör bu sayfada yapılan tartışmalarla bize o yıllarda konferansta olsaydık nasıl bir görüntü yakalayabileceğimiz hakkında fikirler vermiş oluyor

KAYNAK:
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

Similar threads

bilim sever dostlar ,sizcede sakıncası yoksa bilim insanlarının yaşamlarını, burada paylaşalımmı? oluşacak değerli bilgi kaynağı, sonrasında alfabetik sıralama içerisinde sabitlensinkonu sahibide bilim ve teknik olsun biz burada ,diğer bölümlerde olmayan sonsuz desteği birbirimize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Dunyanın Unlu Bilim Adamları Dunyaca Unlu Bilim Adamları Listesi Albert Einstein (14 Mart 1879 18 Nisan 1955) , Yahudi asıllı Alman teorik fizikci 20 yuzyılın en onemli kuramsal fizikcisi olarak nitelenen Albert Einstein, Gorelilik kuramını (diğer adları ile İzafiyet Teorisi ya da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Dünyanın Meşhur Bilim Adamları Dünyaca Ünlü Bilim Adamları Listesi Albert Einstein (14 Mart 1879 18 Nisan 1955) , Yahudi asıllı Alman teorik fizikçi 20 yüzyılın en kayda değer kuramsal fizikçisi olarak nitelenen Albert Einstein, Görelilik kuramını (öteki adları ile İzafiyet Teorisi veya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Bilim Adamlarının İsimleri Nelerdir ● Abdusselam ● Akio Morita ● Akşemseddin ● Albert Abraham Michelson ● Albert Einstein ● Alexander Graham Bell ● Alfred Bernhard Nobel ● Alfred Kastler● Amedeo Avogadro ● Anders Celsius● Andre Marie Ampere ● Antonio Anastasio Volta ● Aristo ●...
Cevaplar
0
Görüntüleme
203
Max Planck Kuantum Kuramı Max Karl Ernst Ludwig Planck Kuantum mekaniği Max Planck Kuantum fizigi Max Karl Ernst Ludwig Planck Alman fizikçi 1918 Nobel Fizik Ödülü sahibi Kuantum Kuramını geliştirmiştir Termodinamik yasaları üzerine çalıştı Kendi adıyla tanıdık Planck sabitini ve Planck...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt