Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

3-2-1 Ölçüsüyle Bayatlamayan Mayasız Puf Puf Poğaça

3-2-1 Ölçüsüyle Bayatlamayan Mayasız Puf Puf Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
321 Ölçüsüyle Bayatlamayan Mayasız Puf Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*3 paket*kabartma tozu
*2 su bardağı*yoğurt
*1 adet*yumurta beyazı
*1 su bardağı*sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı*sirke
*1 çay kaşığı*toz şeker
*1 tatlı kaşığı*tuz
*5 su bardağı*un

İç malzemesi:


*Ufalanmış beyaz peynir (100 150 gr kadar)

Üzeri için:


*1 adet*yumurta sarısı
*Susam – çörekotu

*
321 Ölçüsüyle Bayatlamayan Mayasız Puf Puf Poğaça Tarifi Yapılışı Tarife geçmeden önce söyleyeyim kabartma tozu çok gelmiyor Tam kıvamında yumuşacık, ertesi güne kalınca da hiç bayatlamayan harika bir tarif
Ben genelde iki ölçü yapıyorum yoksa ertesi güne kalmıyor

1
*Sıvıyağ, yoğurt ve yumurta beyazını yoğurma kabına alıp iyice karıştırın
*Sonra bu karışıma kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın Homojen topaksız bir karışım olacak
*Ardından unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz
*Hamurun hafifçe ele yapışır olması gerekiyor İşin püf noktası da bu
*Eğer ununu fazla koyarsanız bu yumuşaklığı yakalayamıyorsunuz Unun markasına göre miktar 1 bardak oynama yapabiliyor çünkü
*Hazırladığınız hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın
*Elinizle yuvarlayın ve avucunuzla bastırıp yassılaştırın ortasına ezdiğiniz beyaz peynirden biraz koyun
*Kenarlarını birleştirip kapatın ve tekrar yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin
*Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam – çörekotu serpin Bende kalmamıştı o yüzden susamsız yaptım
*Önceden ısıttığınız 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin
*Tepsiyi fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve ardından servis edin
 
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt