iltasyazilim
FD Üye
3 2 1 Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*3 paket kabarma tozu
*2 bardak yoğurt
*1 bardak sıvı yağ
*4 bardak un (Azar azar eklerseniz kıvamına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
*Tuz
Üzeri için
*Susam, çörek otu
İç harcı için:
*Ispanak, patates, peynir, kaşar ( Nasıl arzu ederseniz)
*Tuz, karabiber
Üzeri için:
*1 yumurta
3 2 1 Poğaçası Tarifi Yapılışı Karıştırma kabımıza Yoğurt ve sıvı yağımızı dökerek karıştırmaya başlıyoruz Üzerine kontrollü olarak unu, unun üzerine de kabartma tozlarımızı ekleyerek hamurumuzu karmaya başlıyoruz Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde olmuş demektir
Ben iç harç olarak yarısını ıspanaklı yarısını da patatesli yaptım Ispanağı soğan ile kavurdum, patatesi de haşladıktan sonra tuz, karabiber ile tatlandırdıktan sonra poğaçalara şekil verdim Üzerine bir adet yumurtayı sürdükten sonra fırında üzeri pişene kadar, 180 derecede yaklaşık 2025 dakika pişiriyoruz Afiyet olsun!
*3 paket kabarma tozu
*2 bardak yoğurt
*1 bardak sıvı yağ
*4 bardak un (Azar azar eklerseniz kıvamına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
*Tuz
Üzeri için
*Susam, çörek otu
İç harcı için:
*Ispanak, patates, peynir, kaşar ( Nasıl arzu ederseniz)
*Tuz, karabiber
Üzeri için:
*1 yumurta
3 2 1 Poğaçası Tarifi Yapılışı Karıştırma kabımıza Yoğurt ve sıvı yağımızı dökerek karıştırmaya başlıyoruz Üzerine kontrollü olarak unu, unun üzerine de kabartma tozlarımızı ekleyerek hamurumuzu karmaya başlıyoruz Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde olmuş demektir
Ben iç harç olarak yarısını ıspanaklı yarısını da patatesli yaptım Ispanağı soğan ile kavurdum, patatesi de haşladıktan sonra tuz, karabiber ile tatlandırdıktan sonra poğaçalara şekil verdim Üzerine bir adet yumurtayı sürdükten sonra fırında üzeri pişene kadar, 180 derecede yaklaşık 2025 dakika pişiriyoruz Afiyet olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.