iltasyazilim
FD Üye
3 2 1 Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*3 kabartma tozu
*2 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 su bardağı un ama kıvamına göre artırılabilir
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tabaga galeta unu
İç malzeme;
*1 kase zeytin
*1 kase çökelek
*İsterseniz başka iç harçta koyulabilir
3 2 1 Zeytinli Poğaça Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler derin kapta karıştırılır Unu ölçülü şekilde konup yorulur kulak memesinden bir tık yumuşak olacak Hamur yorulduktan sonra temiz bezle örtülüp 30 dk dinlenmeye bırakılır
İç malzeme; zeytinleri çekirdeklerinden ayırıp çökelekle karıştırılır Hamurdan parça alınıp elimizle düz yapıp iç malzeme koyup, yuvarlak yapıp ,galeta ununa buluyoruz
Önceden ısıtılmış* 170 derecede 25 dk kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
20 tane çıkıyor bu tariften İsterseniz malzemeleri 2 katı çıkarıp yapabilirsiniz Buzdolabında saklanabiliyor Şekli ister normal poğaça ister yuvarlak ben ikisini de kullandım
*3 kabartma tozu
*2 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 su bardağı un ama kıvamına göre artırılabilir
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tabaga galeta unu
İç malzeme;
*1 kase zeytin
*1 kase çökelek
*İsterseniz başka iç harçta koyulabilir
3 2 1 Zeytinli Poğaça Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler derin kapta karıştırılır Unu ölçülü şekilde konup yorulur kulak memesinden bir tık yumuşak olacak Hamur yorulduktan sonra temiz bezle örtülüp 30 dk dinlenmeye bırakılır
İç malzeme; zeytinleri çekirdeklerinden ayırıp çökelekle karıştırılır Hamurdan parça alınıp elimizle düz yapıp iç malzeme koyup, yuvarlak yapıp ,galeta ununa buluyoruz
Önceden ısıtılmış* 170 derecede 25 dk kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
20 tane çıkıyor bu tariften İsterseniz malzemeleri 2 katı çıkarıp yapabilirsiniz Buzdolabında saklanabiliyor Şekli ister normal poğaça ister yuvarlak ben ikisini de kullandım