3 günlük sıvı detoks ile sindirim sisteminizi rahatlatıp arındırabilirsiniz !!
-
Cildim bebek cildi üzere oldu -
Kendimi hafiflemiş hissediyorum -
Güya tüm hücrelerim yenilendi -
Apansızın güçle doldum
Detoks sözünü açıklarsak; vücudumuzun doğal olarak yaptığı “zehirden arındırma” sürecidir diyebiliriz. Günümüzde yaşadığımız kent hayatı, işlenmiş besinler ve günlük beslenme alışkanlıklarımız, organlarımızın kendi kendilerine baş edemeyecekleri boyutta zehir yüklenmesine sebep olmaktadır. Bu yüzden birtakım vakitlerde bedenimize takviye olmamız gerekebilir.
Pekala bu takviyesi nasıl sağlayabiliriz? Diye sorarsınız size yanıtım sıvı detoks olacaktır.
Bu detoks çeşidi sıvı yüklü, hatta katı besinlerin da sıvı halde tüketildiği bir beslenme programıdır. Bu diyetin müddeti çok uzun soluklu değildir. En çok 3 gün boyunca yapılması önerilmektedir.
1.gün
Sabah
3 kereviz sapı+1 salatalık+2 karalahana yaprağı+1 tane soyulmuş limon+1 yeşil elma+1 baş parmak ucu kadar zencefil+1 tutam rezene
Orta
(ödem çayı)
1 tutam mısır püskülü+ 1 tutam kiraz sapı +1 adet limon +3-4 cm taze zencefil 1 demet maydanoz +1 adet dilimlenmiş kuru kayısı+ 2-3 adet karanfil +½ yeşil elma+ 1 yemek kaşığı rezene +1 litre su Tüm gereçleri ve limonları da kabuklarıyla birlikte bir tencere içinde kısık ateşte yavaşça kaynayana kadar bekletin.
Öğle
1 demet ıspanak+ 1 avuç lahana+ 1 yeşil elma+ 1 salatalık +1 armut (blenderdan geçirip tüketebilirsiniz)
Orta
8-10 yaprk kara lahana+6 adet orta uzunluk pancar+5 adet kereviz sapı+1 adet armut+2-3 limon+ 1 cm zencefil
Akşam
Blenderden geçirilmiş mantar çorbası yahut kabak çorbası
2.gün
Sabah
1 bardak badem sütü +1 tutam bebek ıspanak + ½ avokado +1 adet kereviz sapı + 1 dilim ananas +1 çay kaşığı tarçın +1 adet sıkılmış limon suyu+ 2-3 cm zencefil+ 5-6 adet buz
Öğle
2 adet kivi + 2 salatalık +4 kaşık light yoğurt yahut 1 adet light kefir (tercihim konutta mayalanmış kefir) +4-5 kısım taze nane +5-6 adet buz
Orta
1 adet limon +1 baş taze zencefil+ 1 çay kaşığı toz zerdaçal+ 1 çay kaşığı acı biber +1 bardak su
Akşam
500 gram kabak +2 diş sarımsak +4-5 adet arpacık soğan 1 er tutam dereotu ve maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı mercimek 3 su bardağı su
(Tarif: Soğan ve sarımsakları 1 tatlı kaşığı yağ ile yumuşatın. Kabakları gelişi hoş küçük kesimlere ayırın. Tencereye koyduğunuz suyun içine kabakları, mercimek ve doğradığınız dereotunu atın. Suyu ekleyin. Pişince tüm gereçleri blenderdan geçirin ve üzerine pul biber atın. Maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.)
3.gün
Sabah
1 salatalık+ 1 demet maydanoz+ 150 gr roka+ 1 parmak kadar zencefil+ 1 adet limon+ 1 dilim ananas
Orta
1 fincan rezene çayı yahut kiraz sapı
Öğle
1 adet mandalina+ 1 adet greyfurt +3 kaşık keçi yoğurdu yahut light yoğurt yahut 1 adet light kefir 2-3 cm taze zencefil +1 tatlı kaşığı chia tohumu yahut keten tohumu 1 çay kaşığı tarçın+ 3-4 adet buz
Orta
½ bardak soya sütü, badem sütü yahut laktozsuz süt + 1 çay kaşığı toz zerdaçal +1 çay kaşığı toz zencefil +1 çay kaşığı toz tarçın Çok az ölçüde karabiber ek ederek tüketebilirsiniz.
Akşam
Fasülyeli, kabaklı çorba:
2 fincan su+ 1 orta uzunluk kabak+110 gram taze fasülye+ 1/4 maydanoz (sapları ayıklanmış ve doğranmış) +1 domates+ 1 diş sarımsak+ ½ sap kereviz