iltasyazilim
FD Üye
3 katlı yaşpasta nasıl yapılır
Zorunlu Araç Gereç:
1 tane UNO 3 katlı pastaban (tercihen sade),
1 paket kremşanti
80 gr bitter çikolata (rendelenmiş olmalı),
1 su bardağı meyve suyu (Tercihinize ast girift da olabilir),
100 gram çilek (İsteğe tabi)
2 tane muz (ince biçimde doğranmış olmalı),
Krema Malzemeleri;
Yarım su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt,
4 yemek yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı nişasta,
Yarım çorba kaşığı ya da 1 yemek kaşığı nişasta,
yarım paket labne peyniri,
Yaş Pasta ( Kremalı ) tarifi
süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ek edin, Hafif afeşte aralıksız çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın Üstüne labne peynirini de ek edin hepsini tamamen karıştırın
Yaş Pasta Tarifi:
Uno pastabanınızın bütün katmanlarını meyvesuyuyla ıslatın sonra kremanın yarısını pastabanınızın üzerine ayrıntılarıyla yayıp muzun yarısını üstüne dizin Dizdikten daha sonra pastabanınızın ikinci katmanını üstüne koyun Geriye kalan kremayı üzerine yayınlama ve elinizde geriye doğru kalan muz parçalarını dizin, Pastabanınızın en üstteki katmanını üzerine koyduktan sonradan süt ile çırptığınız kremşanti ile pastanızın etrafını kaplayın üzerine doğranmış çilekler ile süsleyin Kremalı yaş pastanızı, tat alma zevkinize tarafından çikolata rendesi ve muz, çilek gibi dağıtılmış meyvelerle daha bambaşka bir biçimde süsleyebilirsiniz Bir saat baştan başa yaş pastanızı dolapta beklettikten daha sonra servis yapmanız daha iyi olacaktır *
Zorunlu Araç Gereç:
1 tane UNO 3 katlı pastaban (tercihen sade),
1 paket kremşanti
80 gr bitter çikolata (rendelenmiş olmalı),
1 su bardağı meyve suyu (Tercihinize ast girift da olabilir),
100 gram çilek (İsteğe tabi)
2 tane muz (ince biçimde doğranmış olmalı),
Krema Malzemeleri;
Yarım su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt,
4 yemek yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı nişasta,
Yarım çorba kaşığı ya da 1 yemek kaşığı nişasta,
yarım paket labne peyniri,
Yaş Pasta ( Kremalı ) tarifi
süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ek edin, Hafif afeşte aralıksız çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın Üstüne labne peynirini de ek edin hepsini tamamen karıştırın
Yaş Pasta Tarifi:
Uno pastabanınızın bütün katmanlarını meyvesuyuyla ıslatın sonra kremanın yarısını pastabanınızın üzerine ayrıntılarıyla yayıp muzun yarısını üstüne dizin Dizdikten daha sonra pastabanınızın ikinci katmanını üstüne koyun Geriye kalan kremayı üzerine yayınlama ve elinizde geriye doğru kalan muz parçalarını dizin, Pastabanınızın en üstteki katmanını üzerine koyduktan sonradan süt ile çırptığınız kremşanti ile pastanızın etrafını kaplayın üzerine doğranmış çilekler ile süsleyin Kremalı yaş pastanızı, tat alma zevkinize tarafından çikolata rendesi ve muz, çilek gibi dağıtılmış meyvelerle daha bambaşka bir biçimde süsleyebilirsiniz Bir saat baştan başa yaş pastanızı dolapta beklettikten daha sonra servis yapmanız daha iyi olacaktır *